Zvezdino dete u Kazahstanu: "U Srbiji se šampion unapred zna, kvalitet fudbala sličan!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 26.08.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo poređenje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Jug Stanojev (25) pojačao je ovog leta ekipu Kairata iz Kazahstana sa kojom je potpisao ugovor na tri godine.

On je u intervjuu za tamošnje medije istakao zadovoljstvo što je postao novi fudbaler ekipe iz Almatije, a nakon četiri utakmice u prvenstvu osvrnuo se i na razlike između šampionata Kazahstana i Srbije gde je, osim Zvezde, nastupao i za TSC iz Bačke Topole i Spartak iz Subotice.

Tom prilikom je istakao da se u Srbiji "osvajač titule zna unapred", te da to u Kazahstanu nije slučaj.

"Za ovo kratko vreme ovde zaključio sam da je nivo fudbala u Kazahstanu na visokom nivou. Ako bismo poredili kvalitet fudbala ovde i u Srbiji, mislim da su na sličnom nivou. Uz bitnu razliku, u Srbiji se uvek zna unapred ko će da bude šampion, dok to ovde nije slučaj", istakao je Jug Stanojev.

Krilni fudbaler otkrio je i kako je došao do angažmana u Kazahstanu.

"Ključni faktor mog transfera u Kairat je bio poziv od strane trenera Aleksandra Keržakova i njegovih asistenata. Znao sam da je Kazahstan velika zemlja, mislim da je deveta na čitavom svetu. Takođe sam znao da je to država bogata naftom i gasom. Čuo sam o gostoprimstvu Kazahstanaca, u šta sam se lično uverio tokom mog kratkog boravka u Almatiju. Vrlo sam srećan. Znam mnogo više o fudbalu u Kazahstanu.

Dok sam igrao za omladince Crvene zvezde, prvi tim je igrao protiv Kairata u evropskim kvalifikacijama. Pratio sam te utakmice, jer je moj rođak Aleksandar Katai igrao za Zvezdu. Sećam se da mi je rekao kako je Kairat ozbiljan klub. Takođe, moj bivši saigrač Dušan Jovančić je igrao dugo u Kazahstanu, kao i moj prijatelj Predrag Govedarica. Dobio sam puno informacija pre dolaska ovde, razgovarao sam i sa bivšim Kairatovim igračima Radetom Dugalićem i Nebojšom Kosovićem", rekao je Stanojev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke