Zvezdino promašeno leto - Nema zarade ni od Lige šampiona, ni od velikih transfera

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.08.2021.
23:26
Izvor: Sportske.net

Ulazak u Ligu Evrope bi donekle popravio finansijsko stanje, ali to je daleko od onoga što je moglo da se dobije u Ligi šampiona.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je drugu godinu uzastopno ostala bez plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Prošle godine je kiparska Omonija bila nepremostiva prepreka u kvalifikacijama, ovog leta to je bio moldavski Šerif.

Pred srpskim šampionom je sada imperativ da se još jednom domogne grupe Lige Evrope, a prepreka na tom putu biće mu rumunski Kluž.

Naravno, očekivalo se mnogo više od Crvene zvezde u novoj sezoni, pogotovo posle dolaska Aleksandra Dragovića iz Leverkuzena. Osim njega angažovani su i Dioni, Krstičić, mladi Stanić, a Srđan Babić je vraćen sa pozajmice iz Familikaa.

Istovremeno, nije bilo ni nagoveštaja nekog velikog izlaznog transfera, što je i bilo stopirano od strane generalnog direktora Zvezdana Terzića, jer je bio cilj da se bar do kraja kvalifikacija zadrži i ojača prošlosezonska šampionska ekipa. Od standardnih prvotimaca iz prošle sezone, Nemanja Milunović je otišao bez obeštećenja u Tursku, a napadaču Falićineliju je istekla pozajmica iz Bolonje. Videćemo da li će se nešto bitnije promeniti do kraja leta, ali crveno-beli igrama od početka nove sezone nisu impresionirali, pa ako do sada nije stigla neka ''ponuda koja se ne odbija'', veliko je pitanje da li će stići do kraja prelaznog roka.

Ali, da je Zvezda večeras savladala Šerif, imala bi garantovanih 11.3 miliona evra zarade, pa bi transferi bili u drugom planu, ovako neće moći da računa na pet miliona evra za plasman u plej-of, ali ostaje nada da će se izboriti za 3.63 miliona koliko donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope, plus dodatni prihod od desetogodišnjeg učešća u evropskim takmičenjima i kasniju zaradu od svake pobede.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Wednesday, 11.08.2021
08:27

Para ce uvek imati, to se zna, problem je u sudijama, i namestanju.

avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 10.08.2021
23:57

Zvezdino je proslo.Ovo je kraj svih nada.Zivece bez plata a dugovi ce da rastu.Zvedu ocajno vodi pre svih Terzic.Mslim da on sastavlja i tim.U dubok iih mulj uvalio.On pre svih otkaz da ne napravi jos vise zla.