Zvezdu čeka još unosniji ugovor sa Gaspromom?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net, informer.rs

I sada su to značajna sredstva, ali s obzirom da Zvezda nastavlja da napreduje, očekuje se još više novca.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda i Gasprom već godinama uspešno sarađuju, a uspešnost te saradnje se ogleda i u tome da se polako povećava visina sponzorskog ugovora ruske naftne kompanije sa našim najtrofejnijim klubom.

Aktuelni dvogodišnji ugovor je potpisan u septembru 2022. godine, što znači da na jesen ističe i za očekivati je konkretne razgovore o nastavku te saradnje.

Nema sumnje sa će saradnja biti nastavljena, pogotovo jer je Zvezda od uspostavljanja saradnje sa Gaspromom najpre izašla iz Partizanove senke i uspostavila svoju dugogodišnju dominaciju u Srbiji, uz zapažene rezultate i na evropskoj sceni i veliki napredak na UEFA rang listi.

''Crvena zvezda ima sponzora koji je bio uz klub u najtežim i najlepšim vremenima našeg postojanja. Kada je Zvezdi bilo najteže, uz nju je bio i Gaspromnjeft. Podigli smo se, ustali i ponosno gledamo u lice Evrope sa 34. mesta na UEFA rang listi. Ne samo veličina naših kompanija, već i bratski odnosi naših naroda utiču na to da našoj saradnji praktično nema kraja'', izjavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić posle potpisivanja aktuelnog ugovora, 1. septembra 2022. godine.

S obzirom na evropske sankcije Rusiji, Gasprom preko Crvene zvezde i u kriznim političkim vremenima uspeva da zadrži svoje ime na evropskoj fudbalskoj sceni i realno je očekivati da će zbog toga Zvezda biti nagrađena i unosnijim ugovorom.

Takav scenario danas već najavljuje ''Informer'' u svom tekstu na ovu temu.

''Čelnici Crvene zvezde mesecima pregovaraju o novom ugovoru sa generalnim sponzorom Gaspromnjeftom, a on će definitivno biti veći od postojećeg, koji iznosi pet mliona evra po sezoni'', piše pomenuti list.

Jučerašnji prijateljski meč sa Zenitom na ''Marakani'' je još jedan argument u prilog tome, mada ''Informer'' nezvanično otkriva da na zajedničkom ručku juče nije bilo reči o novom ugovoru.

''Vreme je proteklo u opuštenom, prijateljskom razgovoru. Nijedna strana nije zabrinuta, znaju da će sve biti u redu'', piše ''Informer'', pozivajući se na neimenovani izvor blizak klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke