Zvezdu prvog poraza na pripremama spasilo dete

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.06.2022.
20:55
Izvor: Sportske.net

Imao je Dejan Stanković i ovog puta šta da vidi. Nedostajala je bolja realizacija za novo slavlje.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su danas u Stožicama protiv ekipe Domžala 1:1 (0:1) u pripremnoj utakmici.

Dejan Stanković je u drugom kontrolnom susretu svog tima izveo praktično najjači mogući sastav od prvog minuta sa Borjanom na golu, Pićinijem na desnom i Rodićem na levom beku, te Dragovićem i Erakovićem kao stubovima odbrane. Na sredini su bili Kanga i Kangva, levo je igrao Mirko Ivanić, Katai je bio iza najisturenijeg Pavkova, dok je desno bio Osman Bukari.

Mnogo konkretnija Crvena zvezda viđena je s prvim momentima duela u Stožicama, ali je i Domžale pripretio u nekoliko navrata. Kontrola sredine terena Stankovievog tima uspostavljena je preko Kangve i Kange, dok se isprva najveći deo napada crveno-belih vodio putem desnog krila i debitanta Osmana Bukarija koji je pokazao izvrsne predispozicije – one koje su Stankoviću bile potrebne. Vrlo je brz s loptom u nogama, prodoran, tehnika je zadovoljavajuća, a i vizija takođe.

Najveću šansu u prvih 15 minuta propustio je Milan Pavkov, nakon što je Mirko Ivanić kao pobednik izašao iz duela sa protivničkim defanzivcem, pružio loptu ka svom napadaču koji je gađao bliži ugao gola i zamalo bio neprecizan. Bolja Zvezda u tim trenucima, sa više organizovanijih akcija, ali uzalud. Nakon što je tempo opao, a igralo se već pola sata, Domžale stižu do prednosti preko svog napadača Ivana Durdova. Strahinja Eraković se našao na levom boku, pokušao da iznese loptu, ali je u duelu sa protivnikom ostao na zemlji, 17-ogodišnji Mitja Ilenić je centrirao tačno tamo gde je nedostajao mladi štoper, a Durdov se poklonio za vođstvo.

Crvena zvezda je nakon toga imala još nekoliko dobrih napada. Aleksandar Katai je ušao u stopostotnu priliku utrčavši sa levog krila gde je imao mnogo slobodnog prostora, a i Kings Kangva je imao prigodnu situaciju.

Nastavak susreta doneo je mnoge promene u Stankovićevim zamislima. Bukari je dobio odmor, zajedno sa Kangom, a trener srpskog šampiona je šansu pružio Mustafi i Sanogu. Nešto kasnije, izmenjen je čitav tim koji je u poslednjih dvadesetak minuta izgledao ovako: Popović, Bogdanović, Sanogo, Gobeljić -  Srnić, Ibrahim, Nikolić, Stanić - Ben, Lučić, Živković.

Sa nešto manje prilika Zvezda je igrala u nastavku susreta, dok su se Domžale posvetile odbrani sopstvenog gola. Pretili su Sanogo i Živković glavama, međutim kao i prethodne šanse i ove su bile neiskorišćene. Ali, ona koja je konačno završila u mreži Gašpera Tratnika, delo je Zvezdinog đaka koji je ovog leta po drugi put priključen pripremama prvog tima – Vladimira Lučića. Akcija je tekla preko Veljka Nikolića koji je video potpuno samog Slavoljuba Srnića između horizontalnih linija tima Domžala, iskusni vezista je prihvatio loptu, krenuo ka golu i odložio ju za Lučića koji u maniru svojih iskusnijih kolega trese mrežu. Igrao se tada 88. minut i konačan rezultat se nazirao.

Mogao je Ibrahim Mustafa da preokrene susret, ali je još jedna prilika crveno-belih ostala statistički zabeležena.

Zvezda je nakon pobede protiv Brava na ovaj način upisala i prvi remi na ovoletošnjim pripremama. Naredni, poslednji kontrolni meč u Sloveniji, Crvena zvezda igra 30. juna protiv ekipe Kopra, a potom sledi put u Soči na megdan Zenitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke