Znate šta radi Hoze Luis Čilavert?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.11.2014.
21:11
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih golmana krajem prethodnog milenijuma, Paragvajac, Hoze Luis Čilavert, nije uspeo da ostane u fudbalu...

Povezane vesti

Bio je jedan od najboljih golmana SP u Francuskoj 1998. godine kada je u konkurenciji Španije, Bugarske i Nigerije sa svojim Paragvajem (čiji je bio kapiten) prošao u osminu finala.

Mnogi su zbog njega zavoleli golmanski posao i rukavice, bio je zaista poseban, pravi južnoamerički golman i po mnogima, bolja verzija golmana kakav je bio Rene Igita.

Ovaj Paragvajac je nakon svoje uspešne karijere koju je uglavnom gradio na svom kontinentu, pokušao da trenira jedan klub u svojoj zemlji, ali je na kraju video da od toga nema ništa i da će morati da se okrene nekoj drugoj delatnosti ukoliko misli da do kraja svog života zaradi još nešto novca.

Pokušao je i da se vrati golmanskom poslu, ali su igrači jednog kluba u Paragvaju pisali peticiju da prekine da igra, što je i učinio.

Otišao je kasnije u Napoli, sa željom da stekne novo iskustvo, a verovali ili ne, tamo je naučio da pravi picu. Odmah mu je sevnula ideja.

Odlučio se na zanimljiv potez - Otvorio je lanac picerija po imenu "El Čilas", sada je to jedna forma franšize, kojoj se predviđa da će biti veoma uspešna.

Hrana je uvek predstavljala njegovu strast, a sada je uspeo da spoji lepo i korisno. Mi mu želimo da uspe kao preduzetnik.


Ne propustite