Džejms Bond bi uživao u Trsteniku - Završen XFEST3!

Autor: Miloš Marković
utorak 18.08.2015.
14:02
Izvor: Sportske.net

Nakon tri dana vrtoglavih skokova padobranom, tandem letova paraglajderom, silaženja niz zgradu kao u filmu Džejmsa Bonda, skokova u vodu i mnogo drugih egzibicija u nedelju 16. avgusta završen je XFEST3 - Treći festival esktremnih sportova u Trsteniku.

Povezane vesti

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Adrenalin” i uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, Turističke organizacije Srbije i Opštine Trstenik tokom tri dana festival je ugostio više od šest hiljada ljudi i preko stotinu vrhunskih sportista iz zemlje i inostranstva, među kojima smo imali prilike da vidimo i Petra Lončara, koji je nedavno postavio svetski rekord u akro-paraglajdingu, kao i Nemanju Čizmića, državnog prvaka u sportskom penjanju. Pored njih festival je ugostio i mnoge druge domaće i inostrane sportiste.

Već prvog dana festivala Igor Palijaš iz Zagreba i Igor Jeremić iz Beograda su ostavili sve prisutne bez daha iskočivši iz aviona u letećim odelima (wingsuit).

x fest 3

Do kraja festivala, ljubitelji avanture i dobre zabave su imali prilike da vide bejs skakanje (BASE Jump) sa dimnjaka toplane visokog više od 100 metara, padobranske skokove sa 1. 200 i 2. 500 metara, slobodno penjanje na umetničkim delima tj. stenama koje su oslikali umetnici u okviru umetničkog dela festivala X-ART, downhill – brdski biciklizam, sleklajn (slackline) – hodanje po elastičnoj traci, Rope jump – skakanje sa mosta na Moravi, Rap jump – silaženje niz zgradu, parkur  i mnoge druge neuobičajene sportove.

x fest 3

“Ovo što ste vi ovde napravili je neverovatno. Putujem često po svetu u potrazi za objektima za skakanje, ali ovako nešto još uvek nisam video. Vi ste uradili nešto što je retko ko uspeo u Evropi. Spojili ste toliko različitih sportova na jednom mestu. Zatim umetnost i deca koja trčkaraju okolo, da ne spominjem fenomenalne ljude i odličnu hranu. Definitvno dolazim i sledeće godine,” rekao je Tim Sossen, bejs skakač iz Nemačke, koji je skočio sa dimnjaka toplane u Trsteniku.

x fest 3

Oni najhrabriji su većinu ovih disciplina i probali i potvrdili da je XFEST3 prilika da se dožive neponovljiva iskustva. Sve discipline su bile besplatne za posetioce, osim tandem leta paraglajderom. Nakon adrenalinske euforije preko dana, posetioci su, uveče, uživali u muzičkim kocertima uz Hornsman Coyote-a, 357, Zoster, Popečitelje, Samostalne referente i druge.

x fest 3

Poseban deo festivala zauzeo je porodični kamp i preko 20 kreativnih i sportskih radionica održanih za decu u okviru dela X-KIDS i pokazao da je XFEST3 mesto za sve generacije.

Tradicija se nastavlja. Do sledeće godine, extreme is mainstream!

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.