FESTIVAL može da počne, X-FEST 3 te očekuje!

Autor: Beta Beta
utorak 11.08.2015.
15:44
Izvor: Beta

Sutra počinje X-FEST 3!

Povezane vesti

U Trsteniku će od sutra do petka biti održan treći internacionalni festivala ekstremnih sportova "XFest3".

"Međunarodni festival ekstremnih sportova je jedini festival tog tipa na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. Program festival je podeljen u četiri celine: 'X-Fes't, 'X-Art', 'X-Kids' i 'X-Music', a svi program su besplatni", izjavio je izvršni direktor festivala Miloš Mitrović.

U najinteresantnijem, sportskom, delu programa biće predstavljeni padobranstvo, jedriličarstvo, slobodno penjanje, parkur, 'wing suit', 'base jump' i druge discipline.

"X-Art je već počeo, a okupio je desetoro mladih umetnika iz zemlje i inostranstva. Njihov zadatak biće oslikavanje 10 površina koje čine osnovu veštačke stene za klajming. Svaki od umetnika dobiće po jednu površinu dimenzija 2.440 x 6.000 milimetara. Umetnici će oslikati svaki od 'nivoa' i tako penjanje učiniti zanimljivijim i izazovnijim", rekao je Mitrović.

Program za decu je od prve godine sastavni deo festivala.

Program 'X-Kids' namenjen je deci od nekoliko meseci do 14 godina i biće podeljen u tri uzrasne grupe: do dve godine starosti, od tri do šest godina i od sedam do 14 godina.

"Cilj programa za decu je da decu vrati prirodi i sportu, kao i da promoviše aktivan odmor za celu porodicu. Upravo zbog toga program za decu je osmišljen sa posebnom pažnjom i uključuje edukativne, sportske, kreativne i mnoge druge radionice. Imaćemo više od 20 radionica. Svaki dan festivala predstavljaće posebnu tematsku celinu, sa pratećim edukativnim i zabavnim sadržajem", istakao je Mitrović.

U muzičkom delu festival, "X-Music", nastupiće grupe "357", "Samostalni referenti", "Popečitelji", "Zoster" i "Hornsman Koyote".Organizatori očekuju više od 100 učesnika i mnogo više gostiju iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Nemačke a imaju najave i iz Engleske.

Za sve učesnike na trsteničkom aerodromu postavljen je kamp sa strujom i kabinama za tuširanje.Festival ekstremnih sportova trajaće do 16. avgusta.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
@stats
Tuesday, 11.08.2015
17:04

Ako neko zna kada koji bend nastupa neka napise.Uradili su profi sajt ali eto,nisu napisali kog dana je koji bend.