Priroda, avantura, ekstremni sportovi! Jednostavno rečeno: X-FEST!

Autor: Miloš Marković
petak 07.08.2015.
10:31
Izvor: Sportske.net

Ako ste ljubitelji ekstremnih sportova i ako uživate u aktivnostima na otvorenom, onda je X-FEST događaj koji ne smete da propustite!

Povezane vesti

Ovo je treća godina održavanja X-FEST-a, a u organizaciji Kluba ekstremnih sportova Adrenalin i OKC Reformars, uz podršku Vazduhoplovnog Saveza Srbije, Turističke organizacije Srbije, Opštine Trstenik i drugih partnera.
 
X-FEST je  nesvakidašnji događaj, koji za cilj ima da promoviše zdrav način života, povratak prirodi i aktivni odmor. Ovo je prilika za sve generacije da iskuse nešto novo, nauče nove veštine i da se jednostavno dobro zabave.

“Ideja vodilja festivala je da ljude, a naročito decu i mlade vratimo zdravom načinu života i prirodi. S obzirom da se i sam bavim avanturističkim sportovima koje mnogi zovu ekstremni, osetio sam dužnost da zajedno sa mojim prijateljima profesionalnim sportistima ove sportove približim široj publici,"
kaže Miloš Mitrović, osnivač festivala.

Tokom tri dana festivala posetioci će imati prilike da se na licu mesta upoznaju sa neuobičajenim sportovima kao što su base jump, free climbing, paragliding, slack line, zip line, parkur, jedriličarstvo i dr.

x fest

Preko 100 sportista, uključujući Nemanju Čizmića, prvaka Srbije u slobodnom penjanju, Anu Vujčić, jedinu ženu u Srbiji koja leti wingsuit, Branislava Aćimovića, vicešampiona Evrope u disciplini Wingsuit  i 28. skakača sveta u disciplini Base jump i mnogi drugi će posetiocima prikazati ove sportove, a neke od njih će posetioci moći i da probaju uz pratnju iskusnih profesionalaca i visok nivo bezbednosti. Predstavnik Turističke organizacije Srbije, Ivan Vuković je istakao značaj XFEST-a.

“Ovakvi događaji predstavljaju dobrobit ne samo za lokalnu samoupravu već i za okolne opštine i celu Srbiju.”

x fest

Ono što X-FEST takođe čini specifičnim je i to što je otvoren za sve generacije, te tako posetioce očekuje i bogat izbor radionica za decu, kao i umetničke radionice tokom dana, a uveče dobar provod uz 357, Popečitelje, Zoster, Hornsman Coyote-a, Samostalne referente i mnoge druge.

Ulaz za sva tri dana festivala je otvoren, a učešće u većini aktivnosti besplatno.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.