Danska deklasirala Rusiju za drugo mesto, Lukaku i De Brujne srušili snove Fincima

Autor: Sportske Net
ponedeljak 21.06.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Posle ludnice, Danska i Belgija idu dalje, Finska čeka.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

U poslednjim mečevima grupe B Evropskog prvenstva slavile su Danska i Belgija. 

Rusija - Danska 1:4

Danska je ostvarila pobedu kada joj je bila najpotrebnija. Ostvarila je ubedljivu pobedu nad Rusijom i plasirala se u osminu finala. 

Prva velika šansa na meču viđena je u 17. minutu. Golovin je imao veliku priliku, lako je došao unutar šesnaesterca, ali je loše završio akciju, pa je Šmajhel bez mnogo problema odbranio ovaj šut.

Posle desetak minuta igre i Danska je imala veliku priliku. Hjeberg je uputio jak šut iz daljine, koji je završio sa spoljne strane mrežice.

Posle 38. minuta Danci su poveli 1:0. Damsgor se odlično postavio i brzo namestio, a potom šutirao u gornji desni golmanov ugao. Ovo je bilo neodbranjivo.

Jusuf Poulsen je u 59. minutu iskoristio poklon Rusa. Kuzjaev je praktično asistirao napadaču Lajpciga, koji je bio sam ispred golmana i lako stigao do pogotka.

Još drame u poslednji meč grupe B uneo je dosuđen penal za Ruse. Dzjuba je postigao gol sa bele tačke i najavio dramu.

Deset minuta do kraja Danska je ponovo postigla gol, potvrdivši apsolutnu dominaciju večera. Kristensen je uputio izvanredan šut sa 20 metara za 3:1.

Nije ovo bilo sve, u 82. minutu Mele se upisao za konačnih 4:1.

Finska - Belgija 0:2

Premda je već osigurala prolaz dalje, Belgija je u Sankt Peterburgu izašla u najjačem sastavu i ostvarila rutinsku pobedu od 2:0 na Finskom. Prvi put na ovom Euru startovali su Azar, Vitsel i De Brujne.

Na “Gasprom areni” Belgijanci su u prvih 20 minuta ima loptu u nogama i diktirali tempo igre. Polovinom prvog dela susreta Lukaku je pokušao da uposli Azara, ali je odbrana Finske uspešno intervenisala.

Na isteku poluvremena Doku je primio pas u kaznenom prostoru i šutirao u desni golmanov ugao, međutim golman Švedske je odbranio.

U sličnom maniru počelo je i drugo poluvreme Ređali su se napadi Belgijanaca, ali bez realizacije.

Povela je Belgija sredinom drugog poluvremena, ali VAR je odlučio drugačije. Lukaku se našao na ivici kaznenog prostora između dvojice odrambenih igrača Finske, i iskoristio asistenciju De Brujnea, potom savladao golmana, ali dosuđen je ofsajd.  

Belgijanci su vrlo brzo nadoknadili poništen pogodak. De Brujne je uputio precizan centaršut, a potom Vermalen gađao glavom i lopta okrznula stativu, da bi golman Hradecki postigao autogol. Pala je u senku odlična partija Finca. 

Potvrdili su Belgijanci vodstvo preko Lukakua. De Brujne je asistirao, a napadač Intera se okrenu i zabio loptu u mrežu.

Nakon gotove grupne faze Belgija je ubedljivo prva sa devet bodova, Danska je druga sa istim brojem bodova kao  Finska (3), ali zbog bolje gol razlike ima prednost, dok je Rusija poslednja sa takođe tri boda, ali negativnom gol razlikom. 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke