Danska i Vels otvaraju osminu finala EP

Autor: Sportske Net
petak 25.06.2021.
15:40
Izvor: Sportske.net, Beta

U subotu se nastavlja trka za tron Evrope.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Utakmicom u Amestardamu od 18.00 Vels i Danska otvoriće 1/8 finala Evropskog prvenstva. 

Za holandski klub Ajaks u periodu od 2010. do 2013. godine igrao je danski fudbaler Kristijan Eriksen, koji je u prvom meču na Evropskom prvenstvu doživeo srčani zastoj i morao je da bude reanimiran.

"Mnogo razmišljam o Kristijanu i koliko sam se nadao da bi mogao ovo da doživi. Toliko se radovao ovom letu, to je bio veoma veliki san za Kristijana, a samo saznanje da nije ovde boli", rekao je danas selektor Danske Kasper Hjulmand.

Danska je sva tri meča u grupnoj fazi igrala na domaćem terenu u Kopenhagenu, i zabeležila je jednu pobedu nad Rusijom (4:1) i dva poraza.

Vels je sa druge strane dva meča igrao u Bakuu, a meč protiv Italije igrao je u Rimu.

"Nije bilo lako jer smo morali da putujemo u Baku, a zatim i u Italiju. Sada ćemo morati u Amsterdam. Na papiru zvuči sjajno putovati po celoj Evropi, ali logistički je to noćna mora, a tome dodajte i korona virus", rekao je selektor Velsa Rob Pejdž.

Vels je Grupu A završio na drugom mestu sa pobedom nad Turskom i bodom osvojenim protiv Švajcarske, dok je Italija bila bolja sa 1:0.

Pre pet godina Vels je u debitanskom nastupu na prvenstvu Evrope došao do polufinala, gde je poražen od aktuelnog šampiona Portugala.

Glavni igrač selekcije Geret Bejl najbolji je strelac sa 33 gola za svoju zemlju, ali je bez pogotka u poslednjih 14 utakmica, a na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu promašio je penal protiv Turske.

"Mi smo pretnja. Utakmice igramo čvrsto, pa ko zna... Zašto ponovo ne bismo došli do kraja"?, rekao je vezni fudbaler Velsa Aron Remzi.

Za Vels neće igrati vezni igrač Itan Ampadu, koji je dobio direktan crveni karton u meču protiv Italije.

Selektor Danske dodao je da je teško pripremiti se za meč sa Velsom, jer su "veoma fleksibilni".

"Oni menjaju svoju strategiju i svoje pozicije, tako da je teško bilo šta očekivati od njih", zaključio je on.

Mnogi igrači ove dve reprezentacije igraju za iste klubove, poput Denija Vorda i Kaspera Šmajhela, koji brane za Lester, dok su Ben Dejvis i Džon Rodon saigrači sa Pjer-Emilom Hojbjergom u Totenhemu.

Pobednik ovog meča će u četvrtfinalu 3. jula igrati u Bakuu protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Holandija i Češka.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke