Englezi osvojili Grupu D, Česi nemoćni na Vembliju

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.06.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Engleska rano postigla gol i tu prednost zadržala do kraja.

Beta/Neil Hall/Pool Photo via AP
Beta/Neil Hall/Pool Photo via AP

Povezane vesti

U poslednjem kolu Grupe D, reprezentacija Engleske uspela je da ''overi'' prvo mesto na tabeli, pošto je na ''Vembliju'' sa 1:0 savladala selekciju Češke. Za to vreme, Hrvatska je savladala Škotsku sa 3:1, pa su Hrvati završili na drugom mestu, a Česi će kao trećeplasirani iz grupe u nokaut fazu takmičenja.

Engleska će kao prvoplasirana igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe F koja je ubedljivo najjača, a Hrvati čekaju drugoplasiranog iz Grupe E.

Englezi su već u drugom minutu mogli do vođsva, Sterling je protutnjao po levoj strani, izbio sam ispred golmana Vaclika, lobovao ga je, gađao suprotni ugao, ali je lopta pogodila stativu.

To je bila samo najava onoga što se dogodilo deset minuta kasnije. Griliš je sa leve strane odlično centrirao u peterac reprezentacije Češke, a na drugoj stativi loptu je sačekao Sterling koji pogađa za vođstvo Engleske od 1:0.

Česi nikako nisu uspevali da se oslobode pritiska rivala, a nova velika prilika za Engleze viđena je u 26. minutu, kada je Hari Kejn odlično šutirao, ali je golman Vaclik sjajno intervenisao.

Dva minuta kasnije konačno su i Česi pripretili preko Holeša, ali je ovoga puta Pikford bio odličan na golu Engleske. Od tog trenutka reprezentacija Češke je postala konkretnija, imali su odmah zatim i pretnju posle kornera, a u 35. minutu Souček je propustio odličnu priliku kada je sa oko 14 metara šutirao pored gola.

Do poluvremena još par pokušaja Engleza, ali bez rezultata, ostalo je 1:0.

Drugo poluvreme prilično dosadno u svom većem delu, dugo ni jedni ni drugi nisu uputili šut ka golu.

Od 78. minuta, Česi su pali na treće mesto u grupi, pošto je Hrvatska povela sa dva gola razlike protiv Škotske, 3:1.

Ipak, ni to ih nije trglo, a u finišu su Englezi mogli i do drugog gola, ali je pogodak Hendersona opravdano poništen zbog ofsajda.

Tabela Grupe D: Engleska 7, Hrvatska 4, Češka 4, Škotska 1.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke