Epilog? Eriksen mora da napusti Inter, ali ima i dobra vest!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.06.2021.
07:51
Izvor: Sportske.net

Zakon veoma jasan kada su Apenini u pitanju...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Važno je da je Kristijan Eriksen živ.

Sve ostalo je za sada u magli, mada postoji jedna stvar vezana za njegovu karijeru u Italiji. Naime, Dancu je ugrađen defibrilator, sprava koja reguliše aritmije.

Sigurno da ga čeka oporavak, ali u Italiji je protiv njega zakon. Naime, ako kardioverter defibrilator bude trajno rešenje, neće moći da igra u Italiji. 

Zakon je jasan, implantat je zabranjen prilikom profesionalnog bavljenja sportom sa kontaktom i to je u Italiji na snazi već četiri godine. 

Dakle, moraće da napusti Inter, ali dobra vest je da u nekim drugim zemljama, recimo Holandiji gde je igrao, to nije zabranjeno, recimo takav slučaj je sa Dejlijem Blindom fudbalerom Ajaksa koji je izuzetno emotivno primio ono što se desilo Eriksenu koji mu je prijatelj.

Blind, nekada igrač Junajteda je probleme, ne baš tako izražene imao protiv Valensije u Ligi šampiona pre dve godine, ali je nastavio da igra fudbal.

Eriksen mora da odmori pet-šest nedelja, danas će biti pušten iz bolnice, za par meseci slede kontrole.

Postoji mogućnost da se situacija smiri, odnosno da se aparat koji je ispod kože izvadi, ali to se retko dešava i predstavlja veliki rizik.

No, ako može Blind, može i Eriksen, pa će karijeru nastaviti negde drugde. Kako je rekao, namerava da i dalje igra fudbal, ali to zavisi od oporavka...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke