Francuzi slave Humelsa, Nemci bez šuta u okvir gola!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.06.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Spektakl u Minhenu pripao Francuzima.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Fudbaleri Francuske pobedili su selekciju Nemačke rezultatom 1:0 (1:0) u velikom derbiju prvog kola Evropskog prvenstva.

Jedini pogodak pao je u 20. minutu kada je Mats Humels nespretnom reakcijom savladao Manuela Nojera.

Francuzima je usput večeras VAR opravdano poništio dva gola, Mbapeu i Benzemi, a verovali ili ne, Nemci iako su dominirali, nisu imali nijedan udarac u okvir Ljorisovog gola.

Kao što je najavljeno dan ranije, Didije Dešan je izveo spektakularan sastav u formaciji 4-3-1-2, a na terenu su bili od prvog minuta i Benzema i Mbape i Grizman.

Ljoris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandes - Kante, Pogba, Rabio - Grizman - Mbape, Benzema.

S druge strane, i Jogi Lev je uzvratio zaista snažnim sastavom, ali na papiru ipak slabijem od francuskog.

Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Kros, Gundogan, Gosens - Haverc, Gnabri, Miler. 

Nemci su imali blažu inicijativu na početku utakmice, imali veći posed i nekoliko napada, ali u kojim je izostala konkretnija završnica.

Ipak, Francuzi su bili ti koji su prvi pripretili, u 17. minutu Kilijan Mbape je zagrejao rukavice Manuela Nojera sa nekih 15 metara.

Samo tri minuta kasnije, Francuzi su poveli. Pogba je poslao savršenu loptu spoljnim delom stopala do Lukasa Ernandesa, koji centrira kroz peterac, a Mats Humels nespretno pogađa mrežu Nojera za 1:0.

Nemačka je nastavila da kontroliše igru, ali daleko od gola i opasne zone, pa je utisak bio da Francuzi svesno prepuštaju inicijativu rivalu i čekaju priliku iz kontri i tako je bilo praktično do kraja, posle vođstva.

Nemci su do odlaska na poluvreme imali najbolju priliku preko Gundogana, koji je loše zahvatio loptu sa 10 metara, a pokušao je i Miler glavom posle centaršuta Gosensa. 

U drugom poluvremenu, slična priča, Nemci su imali jalovu inicijativu, a Francuzi bukvalno prepustili i loptu i igru rivalu i povukli se na svoju polovinu i čekali kontru. Takvu jednu su dočekali već u 53. minutu kada je Mbape spojio Rabioa sa golom, ali je vezista pogodio stativu iz teške pozicije. 

Potom je i Kilijan Mbape postigao spektakularan pogodak, ali je on poništen naknadno zbog ofsajd pozicije. 

Nemci su najbolju priliku u drugom delu imali posle novog centaršuta Gosensa, ovaj put je Gnabri šutirao iz prve, ali je lopta otišla tim iznad prečke. 

Jogi Lev je odlučio da reaguje izmenama tek u 74. minutu kada su Sane i Verner zamenili Gnabrija i Haverca, koji nisu mnogo toga pokazali večeras.

Francuzi su i dalje vrebali iz kontri, pet minuta pre kraja Mbape je asistirao Benzemi koji je savladao Nojera, ali je ponovo VAR signalirao opravdani ofsajd, pa je rezultat ostao nepromenjen.

U narednom kolu sastaju se Portugal - Nemačka i Francuska - Mađarska.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke