Hrvatska radi kad treba - Perišić i Modrić za osminu finala

Autor: Sportske Net
utorak 22.06.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Hrvati su kao drugoplasirani ostvarili prolaz u dalji tok Evropskog prvenstva.

EPA-EFE/Robert Perry
EPA-EFE/Robert Perry

Povezane vesti

Hrvatska je slavila protiv Škotske u grupi D rezultatom 3:1. Premda je prvo poluvreme bilo neizvesno, u drugom su proradili alfa i omega tima, Luka Modrić i Ivan Perišić. 

Počela je jedna od dve poslednje utakmice grupe D prilično uzbudljivo. Škoti su već u šestom minutu stvorili dobru priliku kada je Mekgin uputio precizan centaršut prema Adamsu, koji nije najbolje reagovao, pa je golman Hrvatske uspešno intervenisao.

U trenucima kada se činilo da Škotska diktira tempo igre, pre svega dobrom tranzicijom, Hrvati su postigli gol. Hrvatska je iskoristila svoju prvu priliku i povela u 17. minutu. Gol je usledio posle odlične akcije fudbalera. Perišić je glavom primio dug pas i dodao do Vlašića, koji je bio strelac prvi strelac na meču.

Bilo je još posla za golmana Livakovića. Mekgin je iz voleja pucao u gol, ali je Hrvat intervenisao i sačuvao mrežu.

Trajala je sreća Hrvata do pred kraj poluvremena. Pokušavali su hrvatski fudbaleri dugo da izbace loptu iz kaznenog prostora, ali Mekgregora nisu predvideli. Zahvaljujući fudbaleru Seltika na poluvremenu je bilo 1:1.

Počeo je energično i drugi deo utakmice. Gvardiol je bio prilici, ali je Maršal rutinski intervenisao, da bi par minuta kasnije na drugoj strani Mekgin dočekao centaršut u kaznenanom prostoru, međutim loše je završio i promašio.

Posle sat vremena igre Luka Modrić je pokazao klasu. Vezista Real Madrida pucao je sa ivice šesnaesterca pokraj leve stative ono što se ne brani.Hrvatska je vodila 2:1.

Nije ovo bio kraj hrvatske ofanzive. Ivan Perišić je krunisao odličnu partiju i glavom postigao gol sa prve stative. Gotovo nemoguća pozicija. Ovo je bio kraj golovima. Hrvatstki tim je meč dobio rezultatom 3:1. 

Englezi su posle pobede na Češkom grupnu fazu završili kao prvi, dok su Hrvati drugi, a Česi trećeplasirani sa istim brojem bodova, ali lošijom gol razlikom. Međutim, sve tri ekipe obezbedile su plasman dalje. Škotska je završila učešće na EP kao četvrta na tabeli grupe D.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke