Kakva priča Patrika Šika: Tvorac najlepšeg gola na EP nije uvek bio tako samouveren!

Autor: Maša Vuković
ponedeljak 14.06.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva priča napadača Češke.

EPA-EFE/Stu Forster

Povezane vesti

Zvezda današnjeg dana, ali i dosadašnjeg Evropskog prenstva Patrik Šik senzacija je na internetu i svakako glavna tema razgovora brojnih fudbalskih fanatika. On je danas ispisao istoriju golom koji je postigao sa 45 metara protiv Škotske. Samouveren, hrabar, čvrstih živaca, to je ona slika koju odaje 25-godišnji fudbaler. 

Međutim, nije uvek bilo tako. Šik bi počeo da plače ako nije maksimalno iskoristio šanse za golove, a treneri su onda morali da ga zamene. U intervjuu za magazin "Reporter", Šik se prisetio kako nije uživao da ga gledaju roditelji.

Naročito moj otac“, rekao je, „Toliko se mešao da kad bih nešto zabrljao, stavio bi lice u dlanove i odmahnuo glavom. Postao bih nervozan zbog toga. Kada sam imao 12 godina igrali smo turnir u Sparti. Moj tata je opet odmahnuo glavom i nešto vikao. Okrenuo sam se prema njemu i pokazao mu srednji prst. Taj trenutak mi je nešto promenio u mislima. Shvatio sam: ko ovde zaista igra fudbal. On ili ja? Ja svakako“, kazao je napadač Bajer Leverkuzena. 

Kako je krenuo, deluje da će ovo Evropsko prvenstvo biti uzlazna putanja i odskočna daska za ofanzivca, koji je prošle jeseni iz Rome prešao u nemački klub. Možda u "vučici" nije mogao da se sitakne pored Edina Džeka igrajući na krilnoj poziciji, koja mu nije svojstvena, ali može se očekivati da će kod "farmaceuta", sa kojima ima ugovor do 2025. godine, dobiti pravu šansu od naredne sezone.

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.