Lokateli je čudo od igrača, Italija preko Švajcarske do drugog kruga

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 16.06.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Sasuola briljirao.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Italije prva je izborila vizu za osminu finala Evropskog prvenstva pošto je na rimskom "Olimpiku" nadigrala selekciju Švajcarske 3:0 zahvaljujući golovina izvanrednog veziste Sasuola Manuela Lokatelija i sjajnog Ćira Imobilea.

Fudbaler oko kojeg se utrkuju velikani evropskog fudbala briljiralo je ove večeri, a vođstvo Azrurima doneo je u 26. minutu nakon sjajne akcije sa klupskim saigračem Federikom Berardijem.

Fudbaler Sasuola ga je sjajno uposlio u kaznenom prostoru, a njemu nije bilo teško da rutinski smesti loptu u mrežu.

Samo sedam minuta ranije Italiji je poništen gol posle pregleda VAR tehnologije kada je procenjeno da je Đorđo Kijelini igrao rukom pre nego što je loptu poslao u mrežu.

Nedugo zatim iskusni štoper napušta teren zbog povrede, ali je olakšanje ubrzo stiglo nakon pogotka Lokatelija.

Sa minimalnom prednošću Italijana se otišlo na odmor, a novi gol Lokatelija viđen je već u 53. minutu.

Ovaj put zvezda Sasusola je pokazala svu magiju u nogama. Barela mu je dodao loptu, a ovaj iz kolena šutirao precizno u desni ugao. Zomer je bio nemoćan.

Švajcarci su u 64. minutu mogli da prepolove prednost rivala, ali je novi golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma odlično reagovao.

Već u narednom napadu moglo je sve da bude gotovo da je Berardi bio malo precizniji, ali je treći gol došao u 89. kada se u strelce upisao spomenuti Imobile.

Napadač Lacija je sjajno šutirao sa distance i precizno pogodio gol nemoćnog Zomera.

Italija posle dva kola ima maksimalan učinak iz grupe A, a u trećem kolu će pokušati da odbrani prvo mesto protiv selekcije Velsa. Švajcarskoj ostaje nada da u poslednjem kolu Italija ubedljivo savlada Vels, a oni nadigraju Tursku. Jedino u tom slučaju mogu kao drugoplasirani da odu dalje.

Postoji opcija i da sa trećeg mesto odu u dalji krug takmičenja, ali to već ne zavisi od njih, već selekcija iz drugih grupa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke