Neprespavana noć - Jezive pretnje Morati, Španci nemaju meru!

Autor: Sportske Net
petak 25.06.2021.
09:20
Izvor: Sportske.net

Gde je granica?

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Nefudbalska strana svakog velikog događaja u svetu koji se odnosi na ovaj sport, kad-tad mora da ispliva. Ova, sa Evropskog prvenstva, dogodila se posle meča Španija-Poljska. Alvaro Morata je u razgovoru sa španskim novinarima otkrio situaciju u kojoj se našao, paradoksalno, posle postignutog gola za svoj tim. 

"Devet sati nisam mogao da zaspim nakon meča protiv Poljske. Dobio sam pretnje, uvrede na račun moje porodice, da se nadaju da će mi deca umreti. Smeta mi što moja supruga to mora da proživaljava i što se mojoj deci sve to govori", počeo je fudbaler. 

Potom se osvrnuo na svoj perfomans u grupnoj fazi takmičenja.

"Možda nisam napravio posao onako kao što je trebalo. Shvatam da me kritikuju zato što nisam dao gol, ali želim da se ljudi stave u moju poziciju. Nemaju pojma kako je to primati pretnje kakve ja primam, čitati 'nadam se da će ti deca umreti'. Svaki put kada uđem u sobu, telefon stavim na drugi kraj prostorije", bio je iskren napadač Juventusa.

Postavlja se pitanje, odakle ljudima pravo da bilo koga osuđuju, optužuju, a pogotovo prete zbog toga što nisu bili na visini zadatka? Gde je granica društveno prihvatljivog ponašanja i ko će da sankcioniše uznemiravanje, zloupotrebu društvenih mreža i verbalno maltretiranje? Fudbal, kao jedna igra, koja je opstala kroz vekove i i dalje na nju gledamo kao nešto što je sastavni deo naših života treba da ostane svetla i neukaljana zarad malodušnosti i trke za prestiž. U fudbalu se uživa.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke