Ludnica - Osam golova, preokreti, Nemci prošli u 84. minutu, Ronaldo u istoriji!

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.06.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče!

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Portugal - Francuska 2:2, Nemačka - Mađarska 2:2! Dalje idu Francuzi, Portugalci i Nemci, koji su do 84. minuta bili četvrti na tabeli!

Treba istaći da je Ronaldo večeras sa dva gola iz penala postao najbolji strelac u reprezentativnom fudbalu, pošto je presitao Iranca Ali Daija. Portugalac je stigao do svog 109. gola u dresu Portugala! 

No, da krenemo od početka...

Portugal - Francuska 2:2

Mateu Lahoz je večeras bio glavni lik, no, ko prati španski fudbal, nije bio iznenađen. Španac je dosudio čak tri penala, dva Portugalcima i jedan Francuzima.

U 31. minutu, Ljoris je nespretno nokautirao Danila, a dileme nije bilo za Lahoza. Sa 11 metara precizan je bio Kristijano Ronaldo. 

Francuzi nisu bili preterano opasni, ali su u nadoknadi prvog dela uspeli da izjednače. Semedo je oborio Mbapea, Lahoz pokazuje na "kreč", a Benzema  pogađa za 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Pogba je poslao sjajnu dubinsku loptu, Benzema je pobegao u rutinski savladao Ruija Patrisija za preokret - 1:2.

Portulgaci su uspeli da dođu do izjednačenja u 60. minutu, ponovo iz penala. Kunde je igrao rukom posle Ronaldovog centaršuta, a Lahoz pokazao opet na belu tačku. Ronaldo je opet šutirao snažno i precizno za 2:2. 

Francuzi su krenuli u ofanzivu, Pogba i Grizman su u istom napadu imali odlične  pokušaje, ali je još bolji bio Rui Patrisio.

Nemačka - Mađarska 2:2 

I na ovoj utakmici smo gledali potpunu ludnicu, jer su Mađari imali dva puta vođstvo, Nemci su do 84. minuta jurili, ali i stigli rezultat. 

No, sve je počelo u 11. minutu kada je Šalai glavom savladao Nojera za 0:1. 

Nemci su se vratili tek u 66. minutu i to kada je Haverc ćušnuo loptu glavom posle Humelsovog udarca.

Ipak, tek što su krenuli sa centra, Mađari su izveli novu sjajnu akciju, Šafer je iskoristio uspavanost odbrane i pogodio za novo vođstvo. 

Nemci su opet morali da krenu na sve ili ništa i da jure, a u 84. minutu, Gorecka je naleteo na odbijenu i pogodio za 2:2 i tim bodom doneo "pancerima" osminu finala.

Parovi osmine finala:

Belgija - Portugal
Italija - Austrija
Fransuka - Švajcarska
Hrvatska - Španija
Švedska - Ukrajina
Engleska - Nemačka
Holandija - Češka
Vels - Danska

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke