Saka poslao pismo navijačima i obećao jedno

Autor: Sportske Net
četvrtak 15.07.2021.
18:40
Izvor: Sportske.net

Hrabri 20-godišnjak imao je poruku za sve.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Engleski reprezentativac Bukajo Saka otkrio je da je znao da će biti meta rasističkih komentara nakon promašenog penala u finalu Evropskog prvenstva.

Fudbaler Arsenala promašio je odlučujući, peti penal i tako omogućio Italiji da se popne na krov Evrope. 

Ipak, hrabri tinejdžer objavio je emotivnu izjavu u kojoj kaže da neće dozvoliti da ga negativnost proteklih dana slomi. 

Nekoliko dana sam se držao podalje od društvenih mreža kako bih provodio vreme sa porodicom i razmišljao o poslednjih nekoliko nedelja. Bila mi je čast biti deo engleske ekipe, oni su braća za ceo život i zahvalan sam na svemu što sam naučio od svakog igrača i osoblja koji su toliko radili. Pomoći tom timu da stigne do našeg prvog finala posle 55 godina, to mi je mnogo značilo“, napisao je on, a potom se osvrnuo i na njegov penal koji je Donaruma spasio. 

Ne postoje reči koje će vam reći koliko sam bio razočaran rezultatom i svojom kaznom. Zaista sam verovao da ćemo ovo pobediti za vas. Žao mi je što vam ove godine fudbal nismo mogli doneti kući. Moja reakcija nakon utakmice je sve rekla, toliko sam bio povređen i osećao sam se kao da sam izneverio sve vas i moju englesku porodicu, ali mogu vam ovo obećati ... Neću dozvoliti da me sruši taj trenutak ili negativnost koju sam dobio ove nedelje", završio je Saka.

Podsetimo, Sančo, Rašford i Saka bili su predmet ismevanja, ponižavanja i rasističkog vređanja engleskih navijača zbog promašenih penala u finalu EP. Zbog nekih poruka podnete su i krivične prijave.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke