Sautgejt direktno: "Stigli smo ovde da pobedimo"

Autor: Aleksandar Golubović
subota 10.07.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Imponuje mu pismo kraljice i premijera.

EPA-EFE/Frank Augstein
EPA-EFE/Frank Augstein

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt istakao je da njegov tim želi da osvoji Evropsko prvenstvo, kada je već stigao do odlučujuće utakmice za trofej.

Engleska sutra od 21 sat igra protiv Italije protiv koje će pokušati da se domogne najvećeg trofeja na Starom kontinentu.

"U finalu smo i želimo da pobedimo. Srećan sam kako smo predstavljali narod i tradiciju koju smo nasledili, ali sada je najvažnije da sutra uzmemo trofej", rekao je Sautgejt na konferenciji za novinare uoči finala.

Mladi stručnjak imao je zanimljivu uvertiru pred finale pošto je dobio pismo od kraljice Elizabete II u kojem mu se zahvaljuje na učinjenom tokom turnira uz želju da pobedi u finalu.

"Fantastično je primiti pismo od kraljice i premijera adresirano na ceo tim. Imali smo i dobar ispraćaj kada smo napuštali "Sent Džordž Park". Sve komšije su izašle da nas pozdrave, možete pretpostaviti koliko nam to znači", rekao je Sautgejt.

Istakao je da se igrači pripremaju kao za svaku uobičajenu utakmicu, svesni važnosti predstojećeg meča.

"Kada si trener osetiš sve i zbog toga odlučuješ koja ti je najvažnija informacija, a koja je bespotrebna. Italija ima fantastične igrače, takmički dobru ekipu i iskusnog selektora. Imamo i mi naše snage, pokušaćemo da igramo fudbal kao što smo to činili do sada, ništa se neće promeniti ni sutra", rekao je Sautgejt.

Istakao je da su zvižduci protivničkoj himni kontraproduktivni.

"Nisam slučao "It's Coming Home" 15 godina zato što je to bilo jako bolno za mene, ali ne mislim da je to arogantno", zaključio je Sautgejt, čiji će tim u nedelju od 21 sat na "Vembliju" pokušati da dođe do evropskog zlata.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke