Švedska stigla do prve pobede, moglo je uz više golova

Autor: Darko Mitrović
petak 18.06.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Prvi trijumf Šveđana na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

Beta/Anatoly Maltsev, Pool via AP
Beta/Anatoly Maltsev, Pool via AP

Povezane vesti

U utakmici drugog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu, reprezentacija Švedske je danas u Sankt Petersburgu savladala selekciju Slovačke rezultatom 1:0.

Ovo je prvi trijumf Šveđana koji su na startu remizirali sa Španijom, a Slovacima je prvi poraz posle neočekivanog trijumfa nad Poljacima.

Znatno sadržanije bilo je drugo poluvreme, tokom kojeg je viđeno nekoliko odličnih prilika na obe strane, kao i odlučujući gol.

U 50. minutu Ondrej Duda je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je zamalo bio neprecizan, lopta je otišla iznad gola Šveđana.

Fantastična intervencija švedskog golmana Olsena razlog je što Slovaci nisu poveli u 58. minutu. Posle slobodnog udarca i centaršuta u kazneni prostor Juraj Kucka je šutirao glavom, ali je Olsen na sjajan način sačuvao mrežu.

Samo minut kasnije, nova velika prilika, ali na drugoj strani. Akcija Šveđana išla je po desnoj strani, usledio je odličan centaršut za Augustinsona, koji zahvata loptu glavom, ali briljirao je golman Dubravka.

Nedugo zatim, dobar pokušaj iskosa sa leve strane imao je i Isak, gađao je bliži ugao, ali je Dubravka opet dobro intervenisao. Ipak, bolja igra Šveđana donela je rezultat u 76. minutu. Kvaizon je umakao svojim šuvarima, izbio sam ispred Dubravke, koji ga obara i za sudiju nije bilo dileme - penal za Šveđane. Odgovornost je preuzeo Forsberg ipogodio mrežu sa bele tačke za 1:0 u korist reprezentacije Švedske.

Novi opasan napad Šveđana videli smo u 82. minutu meča, kada je Klason šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Do kraja, Šveđani su zadržali minimalno vođstvo i osvojili važna tri boda.

Slovaci suu poslednjim sekundama nadoknade vremena tražili penal jer je lopta pogodila jednog igrača Švedske u ruku, ali sudija nije uslišio njihove molbe.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke