Ukrajinci se vratili iz ponora, ali ih Damfris ostavio bez bodova

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 13.06.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Pobeda Holandije u amsterdamskoj goleadi.

EPA-EFE/Koen van Weel
EPA-EFE/Koen van Weel

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Holandije trijumfalno je započela Evropsko prvenstvo pošto je na "Johan Krojf Areni" slavila protiv Ukrajine 3:2 u meču 1. kola grupe D.

Izabranici Franka De Bura dominirali su u prvom poluvremenu, ali je meč rešen u prvoj trećini nastavka igre, kada u roku od svega sedam minutu postigli dva gola.

Najozbiljniju priliku u prvom poluvremenu propustio je Denzil Damfris, koji se u finišu uvodnog dela igre doslovno obrukao pred golom Ukrajinaca.

Posle najnepopularnijeg rezultata u prvom delu igre, mreža Ukrajine se zatresla u 52. minutu kada je pravovremeno posle odbijene lopte reagovao kapiten "lala" Žoržinjo Vajnaldum dovevši "lale" u vođstvo.

Već u 59. minutu Vout Veghorst je duplirao prednost Holanđana, a nakon pregleda VAR-a otklonjena je dilema da li je bilo ofsajda ili ne.

Delovalo je da su se Ukrajinci predali, ali su već u 75. minutu prepolovili rezultat golom Andrija Jarmolenka posle odličnog udarca u rašlje.


Izjednačenje je usledilo samo četiri minuta kasnije kada je Roman Jaramčuk iskoristio ranjivost "lala" posle prekida i glavom postigao gol na centaršut Ruslana Malinovskog iz slobodnog udarca.

Holanđani ipak nisu klonuli duhom, pa su do pobedonosnog gola stigli u 85. minutu golom Damfrisa, koji je ovaj put bio mnogo precizniji.

Holanđani do kraja meča nisu ispuštali prednost, pa su bodovi ostali u Amsterdamu, ali će "lale" naredno kolo dočekati sa druge pozicije pošto je Austrija sa 3:1 nešto ranije slavila protiv Severne Makedonije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke