Vels slavio, Bejl asistirao, pa utišao Baku, ali promašenim penalom

Autor: Sportske Net
sreda 16.06.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Velšani korak bliže osmini finala.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu / POOL...
EPA-EFE/Tolga Bozoglu / POOL...

Povezane vesti

Fudbaleri Velsa slavili su 2:0 protiv reprezentacije Turske na meču grupe A Evropskog prvenstva.

Počeo je Vels prilično ofanzivno na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Prvi gol postigao je Aron Remzi u 43. minutu, posle niza propuštenih šansi i promašaja. Iskoristio je dug i precizan pas Bejla i zatim poentirao ispred Čakira. 

Velšani su imali mnogo više prilika u prvom delu meča, pre svega ofanzivac Juventusa, koji je na kraju iskupio za prokockano. 

Turci su u drugom delu meča promenili malo formaciju, čak su se i nšlu u šansi posle desetak minuta, međutim ostali su bez datog gola na ovom takmičenju. 

Još jedna nezgoda na prvenstvu dogodila se u 74. minutu. Kifer Mur koji je na prethodnom meču imao zamotanu glavu, sada razbio nos u duelu sa Sojundžuom, ali ne bi trebalo da ništa ozbiljno. 

Tragičar dana, uprkos asistenciji, bio je Garet Bejl. Fudbaler Real Madrida šutirao je penal u 62. minutu i promašio i to ceo gol. Publika je ostala zabezeknuta. Odmah nakon toga našao se u šansi da duplira vodstvo, ipak je još jednom promašio. Međutim, pored ovoga, ne može se zanemariti njegov odličan učinak na današnjem meču. 

U nadoknadi atmosfera se zahuktala, čak se dogodila i "tuča" između fudbalera. Rodon, Jilmaz i Dejvis dobili su žute kartone posle kraćeg guranja.

U šestom minutu nadoknade Konor Roberts postigao je drugi gol za Velšane i to na asistenciju Gareta Bejla i tako postavio konačan rezultat. 

Drugi par gupe A su Italija i Švajcarska, koje se sastaju od 21 sat. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke