Žoržinjo i Zlatna lopta - kad uspeh nadvlada talenat

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.07.2021.
17:38
Izvor: Sportske.net

Mesec i po dana iz snova za Italijana.

EPA-EFE/John Sibley
EPA-EFE/John Sibley

Povezane vesti

Naturalizovani Italijan Žoržinjo uspeo je da u razmaku od nešto mesec i po dana osvoji dva najvažnija trofeja - Ligu šampiona sa Čelsijem i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije.

S pravom se mogu čuti glasine da će sloviti za kandidata za Zlatnu loptu, ali fudbaler brazilskog porekla želi da razjasni neke stvari.

"Biću zaista iskren, sve zavisi od kriterijuma kojim će se voditi pri izboru za dodelu nagrade, ali živim svoj san", kazao je Žoržinjo.

U vezi sa tim, dodao je da ukoliko bi kriterijum bio talenat, on ne bi imao šta da traži za titulu najboljeg fudbalera na svetu.

Ali sa druge strane.

"Ako bismo gledali uspehe, niko nije osvojio više trofeja od mene ove sezone", podvukao je vezista.

Žoržinjo živi godinu iz snova, a o tome svedoči da je pre nešto manje od mesec i po dana u CV-u od trofeja imao samo Kup Italije sa Napolijem i Ligu Evrope sa Čelsijem.

Aktuelni osvajač Zlatne lopte je napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski, dok je najveći kandidat da ga nasledi Lionel Mesi koji je za vikend uzeo Kopa Ameriku sa Argentinom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 14.07.2021
21:26

Mesi osvojio cipiripi kup u kojem igraju 3 do 4 ozbiljne reprezentacije i još 4 buranije, plus se igra na svake dve godine...