Ako Španija bude igrala produžetke, Jamal NE SME na teren

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 24.06.2024.
18:59
Izvor: Sportske.net

Pravilo.

EPA-EFE/Sergio Perez
EPA-EFE/Sergio Perez

Povezane vesti

Španija je možda tim koji je do sada, posle dva kola grupne faze, dao najbolje rezultate po igri i rezultatu, pobedivši u oba meča bez primljenog gola. 

Među brojnim igračima koji su na raspolaganju treneru De la Fuentea, nalazi se najmlađi igrač na Euro - Lamin Jamal, supertalenat koji je uspeo da pokaže čime raspolaže u svom igračkom repertoaru, samo fale golove.

Međutim, Jamal i Španija se nalaze pred problemom. Postoji posebno pravilo koje bi moglo značajno uticati na njegovu upotrebu u narednim duelima.

Kako prenosi "Bild", u Nemačkoj je na snazi zakon koji sprečava izlazak Jamala u kasanim večernjim satima. U Nemačkoj, naime, maloletnici ne mogu da rade posle 20 časova, dok sportisti imaju izuzeće koje produžava rok do 23 sata.

 Tako da će Španija morati da vodi računa o igraču rođenom 2007. godine, pazeći da ga zameni do 23 sata i da kasnije ne učestvuje u intervjuima posle meča.

Već u meču protiv Italije Jamal je zamenjen u 71. minutu, oko 22.30. U istom terminu je i susret sa Albanijom.

 Kako prenosi "Kalčo e Financa", u slučaju kršenja ovog pravila, Španija ne bi imala posledice u smislu sportskih kazni, već "samo“ novčanu kaznu od 30 hiljada evra. Ostaje da se vidi da li će Španija odlučiti da pokuša da zatraži od nemačke vlade izuzeće, takođe zbog utakmica od osmine finala, pa nadalje, koje bi takođe mogle da se završe produžecima ili čak kaznama.

Koliko god da je lepo videti razigranog tinejdžera na terenu, toliko je i teg sa De la Fuentea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke