Lukakuu poništena dva, promašio još barem tri, VAR i Slovačka za najveće iznenađenje na EP!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.06.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Belgijanci šokirali.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Fudbaleri Slovačke iznenadili su selekciju Belgije pošto su danas slavili rezultatom 1:0 u drugom meču grupe E. 

Jedini pogodak postigao je Ivan Šranc u sedmom minutu, ali je meč definitivno obeležio Romelu Lukaku, koji se propisno ispromašivao, a i poništena su mu dva gola posle signalizacija iz VAR sobe. 

On je imao prve dve velike prilike u trećem i šestom minutu. Prvo je u trećem minutu iz neposredne blizine gađao pravo u Dubravku, a potom je iz nove dobre šanse bio opet neprecizan.

Kazna je usledila u sedmom minutu kada je Doku neshvatljivo poklonio loptu Slovacima u šesnaestercu, usledio je udarac Kucke, Kastels je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Šranc i iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 0:1.

Belgijanci su nastavili da napadaju, a u 21. minutu malo je nedostajalo da Trosar pogodi sa distance. As Arsenala je iskoristio grešku odbrane Slovačke, ukrao je loptu i potom pokušao da prebaci Dubravku, ali je gađao preko prečke. 

Usledio je nešto mirniji period, a onda se opet razbudio De Brujne, prvo je odlično uvideo i proigrao Dokua, ali ovaj nije uspeo da pronađe i Lukakua u nastavku akcije. Potom je De Brujne izveo i korner, Onana je glavom gađao u golmana. 

U 40. minutu Slovaci su umalo došli do drugog gola, posle sjajne akcije po desnoj strani i centaršuta, Haraslin je uhvatio volej sa 20 metara, ali je Kastels odličnom paradom sačuvao mrežu. 

U 42. minutu Lukaku se opet izblamirao, De Brujne mu je poslao teledirigovan dubinski pas, ovaj je izašao sam pred gol, ali je neobjašnjivo reagovao u završnici bez ikakve opasnosti po gol Dubravke. 

Lukaku je obeležio i početak drugog poluvremena, najpre je posle pasa De Brujnea iskosa sa desne strane gađao prvi ugao i opet istakao Dubravku. Potom je postigao gol posle Onanine asistencije, ali je VAR signalizirao nedozvoljenu poziciju Romelua Lukakua. 

Belgijanci su nastavili da napadaju, sledeći pokušaj imao je Trosar, opet je Dubravka bio sjajan. 

Najbolju šansu na meču imao je Johan Bakajoko, neposredno pošto je ušao u igru, šutirao je sa nekoliko metara, Slovaci su izbili loptu sa gol linije.

Onda je ko zna koju šansu imao Lukaku, iskosa sa desne strane pogodio je samo spoljni deo mreže. Tedesko je u finišu krenuo na sve ili ništa, uveo je i Opendu i Lukebakija umesto Dokua i Karaska, a onda je opet Lukaku bio u centru pažnje.

Ponovo je dao gol, ali je i ovaj poništen pošto je asistent Openda igrao rukom prilikom prijema lopte, pa je VAR signalizirao sudiji i rezultat je ostao nepromenjen.

Do kraja, još je De Brujne šutirao nedovoljno snažno za Dubravku koji je izrastao u heroja sa četiri odlične intervencije na utakmici.

Belgijanci sada moraju da pobede Rumune u narednom kolu, dok se Slovaci sastaju sa Ukrajincima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke