Belgijanci "kao kiša oko Kragujevca" i moraće na spektakl sa Francuzima

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.06.2024.
19:54
Izvor: Sportske.net

Ukrajinci ispali sa četiri boda.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Fudbaleri Belgije i Ukrajine remizirali su bez golova u Štutgartu, u utakmici poslednjeg kola grupe E Evropskog prvenstva.

Pošto su Slovačka i Rumunija odigrale 1:1, to znači da su sve četiri selekcije završile takmičenje sa po četiri boda i da je redosled odlučila gol-razlika. Belgija je druga i igraće spektakularan duel sa Francuskom u osmini finala, dok je Ukrajina ispala. Rumuni su prvi, a Slovaci idu dalje sa treće pozicije.

Belgija je u prvom poluvremenu imala više od igre, De Brujne je u osmom minutu "spakovao" sjajnu šansu za Lukakua, ali je ovaj produžio svoje "prokletstvo" i ponovo nije uspeo da zatrese mrežu. Tukao je iz idealne pozicije, ali mu je Trubin zaustavio udarac.

Pritiskali su Belgijanci i kasnije, ali su Ukrajinci disciplinovanom igrom uspeli da im osujete sve pokušaje.

U 33. minutu je De Brujne zamalo postigao neverovatan pogodak. Vrlo inteligentno je pokušao da prevari Trubina, iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, baš kada su svi očekivali centaršut. Usledio je udarac direktno u gol, međutim lopta je pogodila samo spoljni deo mreže. 

Pitanje da li bi Trubin stigao da spasi svoj tim da je De Brujne bio malo precizniji.

Izabranici Sergeja Rebrova su u nekoliko navrata zapretili iz tranzicije, ali sve se završavalo nepreciznim šutevima sa distance.

U drugom poluvremenu očajna utakmica.

Belgija je jalovo napadala i nije imala rešenje za "bunker" rivala. Doku je previše komplikovao, Karasko je lošim rešenjima upropastio nekoliko izglednih situacija, De Brujne i Lukaku su bili odsečeni, Bakajoko je u 87. minutu očajno šutirao iz perfektne pozicije...

Ukrajinci su odlučili da brane bod i nadali su se da će neko pobediti u drugoj utakmici, a to se na kraju nije dogodilo. U finišu su se tek odvažili, zapretili preko Dovbika i Sudakova, ali prekasno.

Treba istaći odličnu odbranu Kastelsa u 91. minutu, posle šuta Sudakova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke