Belingem: "Malo je nedostajalo da slušamo gluposti - Osećaj je sjajan, ali ne želim da se ponovi"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 01.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Igrač Reala je spasilac Engleske.

Beta/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Beta/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Povezane vesti

Engleska je u neverovatnoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva pobedila Slovačku sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale, u kom će u subotu igrati protiv Švajcarske. 

Strelac vodećeg gola za Slovake bio je Šranc u 25. minutu, bila je ova selekcija na nekoliko sekundi udaljena od senzacije, ali je Belingem u petom minutu nadoknade vremena pogodio za 1:1, da bi potom Kejn odmah na startu produžetaka preokrenuo na 2:1.

Više od 90 minuta Engleska je igrala očajno, sporo, bezidejno i takvim pristupom kao da je i iznenadila i same Slovake, koji su verovatno očekivali presing velikog favorita od prvog minuta. Engleski mediji slave "zlatnog dečka" Belingema koji je spasio ekipu.

Igrač Real Madrida govorio je o napetoj završnici. 

"Kada ste 30 sekundi od odlaska kući i osećate da idete kući da slušate gluposti kako ste izneverili naciju, a onda jednim udarcem lopte se sve preokrene... To je osećaj koji ne želim, ali kada do njega dođe, onda je to sjajan osećaj. Igranje za Englesku je odlična stvar, ali takođe nosi i veliki pritisak. Biti na terenu i davati golove su vrlo srećni trenuci, a osim gola Slovaka mislim da smo bili jako dobri", rekao je Belingem i dodao:

"Ulazili smo u dobre prostore, ali morali smo biti efikasniji. Ipak, najvažnije je da smo pokazali karakter, a u utakmicama na ispadanje kada napravite nešto ovako, onda ljudi mogu da kažu: 'To je pravi duh, imamo ekipu. Ali, takvi trenuci ne dolaze ako nema nedaća", završio je Belingem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke