Bogdanović o Francuzima: "Kompleksi, slepci, tuga i žalost"

Autor: Filip Rodic
utorak 09.07.2024.
23:20
Izvor: Sportske.net

"Snaga klade valja, a um caruje".

Printscreen/TV RTS
Printscreen/TV RTS

Povezane vesti

Španija je impresionirala fudbalski svet plasmanom u finale Eura pobedom 2:1 nad Francuskom u polufinalu.

Stručni konultant RTS-a Rade Bogdanović prokomentarisao je odluke selektora Francuza Didijea Dešama, koji je tek u kasnijem toku utakmicu ubacivao napadače.

"On se predao već pre početka utakmice, dosta je grešaka napravio", krenuo je Rade, pa naznačio važan momenat u kom se pokazuju svi kvaliteti "crvene furije".

"Na meču sa Nemačkom, devet igrača je prišlo Pedriju kad se povredio. Imaju kućno vastpitanje, fudbalsko obrazovanje, selektor je sa njima tolike godine. Uzeli su sve moguće simpatije", hvali bivši igrač Atletiko Madrida, a onda kreće "rafal" po Francuzima.

"Tuga i žalost. Opterećeni kompleksima i milionima, videli ste cipele i odeću u kojoj su dolazili. To vam je kompleks, nemaju kućno vaspitanje. Embape je imao 15 šuteva, svi su bili preko prečke. Bavio se politikom, kao i ostali igrači. Nije im se igralo. Videlo se da nema osećaja timske igre i pripadnosti. Veliko razočaranje. Snaga klade valja, a um caruje", ističe Bogdanović.

Kao bivši napadač je prokomentarisao vrhunski pogodak Danija Olma za preokret, uz apostrofiranje loše reakcije francuskih defanzivaca.

"Ova dva slepca su ispali kao da fudbal nikad nisu igrali. On zna igru. Igrali su mozgom. Timski jaki i složni", kaže Bogdanović i vraća se na Embapea. 

"On zna, ali je jednoličan. Embape je provaljen. Olmo je klasa, a Embape je uhvatio Arape da im uzme pare. Kod Francuza se vidi arogancija. On jeste brz, ali se brzina eliminiše protiv pametnih igrača", zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke