Bogdanović pred EURO: "Selektor konačno prelomio. treba mu verovati!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 10.06.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Optimizam pred start.

Screenshot/YouTube/RTS Sport
Screenshot/YouTube/RTS Sport

Povezane vesti

Fudbalska reprzentacija naše države vraća se na Evropsko prvenstvo posle 24 godine.

U Nemačkoj ćemo po prvi put igrati kao Srbija, a "orlovi" su smešteni u grupu C zajedno sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Igre izabranika selektora Dragana Stojkovića Piksija u prethodnom periodu nisu ulivale optimizam naciji, ali je dobro izdanje i ubedljiva pobeda protiv Švedske u Stokhlomu rezultatom 3:0 u generalnoj probi pred EURO ulila dozu samopuzdanje svima, pa i poznatom fudbalskom analitičaru Radetu Bogdanoviću, nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje, koji je pred EURO govorio za televiziju "K1".

"Pobeda protiv Švedske je došla kao kec na 11 posle utakmice protiv Austrije. Mnogo je bitna, jer je poslednja pred Evropsko prvenstvo i drži dobru atmosferu i koncentraciju. Sloga je jako bitna", smatra Bogdanović.

Srbija je dugo "lutala" sa formacijom i sistemom igre. Na kraju se selektor Stojković opredelio za trojicu u poslednjoj liniji što nam je dalo rezultat protiv Šveđana.

"Selektor Srbije Dragan Stojković je konačno prelomio i pronašao svoj način igre. Mislim da je prelomio da igra sa tri centralna beka u liniji, sa levim ofanzivnim spoljnim igračima. Mislim da protiv Engleza neće igrati sa dva špica, bez obzira što je dao šansu Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću. Hteo je da se Dušan Tadić odmori. Trebalo bi verovati u njegovo mišljenje i procenu, jer on kao selektor odgovara za sve", rekao je on.

Srbiji prvu utakmciu na šampionatu igra 16. juna od 21 sat protiv selekcije Engleske, za Bogdanovića prvog favorita da osvoji EURO.

"Imamo Englesku koja je odlična reprezentacija. Jako kvalitetni, fizički besprekorni, igraju u najboljim klubovima... To je najlakša utakmica za naše reprezentativce, jer vi tu nemate šta da izgubite, možete samo da date 130 odsto od sebe. Englezi su za mene, ako se pogleda igrački kadar, tradicija, pretendenti za osvajanje Evropskog prvenstva. Ostale reprezentacije imaju probleme, Nemci sa novim selektorom, Belgijanci su već na zalasku karijera", zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke