Montela: "Austrija je verovatno najbolji tim na Euru"

Autor: Filip Rodic
utorak 02.07.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Nahvalio protivnika.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Duel osmine finala protiv Austrije, Vinčenco Montela dočekuje bez Čalhanoglua i Akajdina, usled nagomilanih žutih kartona.

Italijanski selektor na klupi Turaka ne krije zabrinutost.

"Uvek želim da svi igrači budu u prilici da igraju. Ostajemo bez dvojice fudbalera, koji su nezamenljivi. Naravno, to me malo brine, ali verujem da imamo i neke druge igrače koji su spremni da dobro odrade svoj zadatak“, rekao je Montela na konferenciji za novinare.

"U posedu lopte, odlično nam ide, odlično nam ide i pred golom“, dodao je on.

Austrija je u nedavnom prijateljskom meču slavila protiv Turske sa 6:1 i kao prvoplasirani su prošli grupu sa Francuskom i Holandijom kao favoritima.

"Oni su kompletan tim i ekipno verovatno najbolji na ovom Euru. To je ekipa koja pritiska veoma visoko i agresivno, pritom i konsantno. Odlični su u tranziciji, u različitim fazama igre. Podsećaju me na tim nekog kluba, jer su u stanju da prepoznaju sve različite situacije tokom utakmice“, rekao je Montela.

Tinejdžer Arda Guler postao je najmlađi debitant u istoriji Evropskih prvenstava.

"On je veoma talentovan i to je evidentno. Naravno, postoje određene oblasti u njegovoj igri, koje treba da unapredi, ali je teško ostaviti ga po strani, jer je među najboljima. Kada igramo bez Arde, osećamo izostanak“, rekao je selektor Turske.

Taj meč se igra od 21 čas, a pobednik ses ukršta sa boljim iz susreta Rumunije i Holandije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke