Da li je realno - Srbija za selektora želi jednog od najboljih na svetu?

Autor: Mladen Heleta
petak 28.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Otkrivena imena trenera iz Nemačke i Italije?

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Dragan Stojković je prema svemu sudeći bivši, a reprezentacija Srbije bi posle neuspeha na Evropskom prvenstvu uskoro trebalo da dobije selektora koji će kroz Ligu nacija na jesen spremiti tim koji će se od marta boriti za plasman na Mundijal.

Već su krenule i spekulacije, a još preksinoć su se pojavile priče o selektoru strancu, koji bi mogao biti Nemac ili Italijan.

Juče je odjeknula informacija da ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije navodno pregovaraju sa legendarnim selektorom Nemačke Joakimom Levom, od domaćih stručnjaka se najviše spominju Slaviša Jokanović i Vladimir Ivić, a sada se u spekulacije uključio i italijanski "Tutomerkato", koji je preneo neke zaista "bombastične" informacije.

U njihovom tekstu se kao jedna od želja FSS-a navodi Jirgen Klop, jedan od najboljih trenera sveta! Klop je na kraju prošle sezone napustio Liverpul, želi da odmori godinu dana, a "Tutomerkato" piše kako bi reprezentacija mogla da mu bude kompromis, koji bi mu omogućio da se posveti fudbalu, ali i privatnom životu.

Od italijanskih stručnjaka, koji su navodno na meti Fudbalskog saveza Srbije, ovaj portal navodi još tri jaka trenerska imena, a to su Masimilijano Alegri, Mauricio Sari i Stefano Pioli.

Zanimljivo je da su svi slobodni i da su ostali bez posla tokom ili na kraju prošle sezone. 

Alegri se razišao sa Juventusom, Sari sa Lacijom, a Pioli sa Milanom.

Dovođenje jednog od ovih trenera za selektora, uključujući i Leva, bila bi prava "revolucija", ali ostaje da se vidi koliko je to zaista realno i izvodljivo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Младић
Friday, 28.06.2024
13:15

Kad god tražimo trenera ne bitno dal je klub ili reprezentacija,novine pišu o velikim imenima i odličnim rešenjima,onda nastane tajac par dana i na kraju zvanično objave najgore moguće rešenje. Tako da ja očekujem Jokanovića ili Piolia na klupi