Dalić: "Iskidali smo se, slomili, satrali, ali naučili smo na najteži mogući put"

Autor: Mladen Heleta
sreda 19.06.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Buran remi Hrvatske i Albanije.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas, posle remija sa Albanijom na Evropskom prvenstvu, da je nezgodno primiti pogodak u poslednjim sekundama, ali da je i dalje sve u njihovim rukama.

"Dva potpuno različita poluvremena. Prvo opet loše, primimo gol i onda ne možemo ništa napraviti. Protivnik motivisan, opasan u kontri, a mi dosta grešimo i drugi gol je visio u vazduhu. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, promenili smo neke stvari i iskidali smo se, slomili, satrali da dođemo do 2:1. Tih 45 minuta protivnik ne pređe centar i onda mu dozvolimo da izađe u nadoknadi. Najvažnije je da smo još uvek živi i da zadnja utakmica o svemu odlučuje. Naučili smo na najteži mogući put", rekao je Dalić.

"Razočarani smo, naravno, zbog tog primljenog gola, ali još uvek smo u igri. I dalje je sve u našim rukama", dodao je on.

Fudbaleri Hrvatske odigrali su danas u Hamburgu nerešeno 2:2 sa Albanijom, u utakmici drugog kola grupe B Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Posle 0:3 protiv Španije i ovog remija, pred fudbalerima Hrvatske je još utakmica protiv Italije u ponedeljak i za prolaz dalje potrebna im je pobeda.

"Drugo poluvreme mora biti putokaz za Italiju. U ovih nekoliko dana ispred sebe sigurno ćemo se dići. Spremićemo se i znam da ćemo biti dobri", rekao je Dalić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke