Dalić nezadovoljan: "Zna se ko šutira penale, to nije Petković"

Autor: Filip Rodic
nedelja 16.06.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Moraće mnogo da se menja.

EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Težak udarac za treći tim sa Mundijala u Kataru. Španija je na otvaranju "grupe smrti" slavila 3:0, postigavši sva tri gola u prvom poluvremenu.

Selektor Zlatko Dalić nije imao drugog izbora nego da prizna težak poraz Hrvatske.

“Naravno da nije bilo lako posle onako visokog i zaslušenog poraza. Statistika je bila na našoj strani, ali to nije realno. Poraz smo zaslužili i nije nimalo ugodno. Do sad smo imali uglavnom lepe situacije na takmičenjima, ali moramo sad da znamo da se nosimo i sa ovim situacijama“, rekao je Dalić.

Sledi potreban oporavak i priprema za Albaniju, koja je poražena od Italije 2:1.

"Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobediti i tako se moramo spremati i vršiti promene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dve utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje“, nastavio je Dalić.

Selektor je otkrio da Petković nije trebalo da šutira penal, nakon što je nad njim isti sviran. Potom je iz nastavka akcije 

“Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da šutira, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne šutira. Ako već mi s klupe nismo uspeli rešiti, postoji hijerarhija u ekipi i nije trebalo on da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebalo je da šutiraju Perišić ili Majer”, poručio je Dalić.

Ne propustite