Danci bacili Engleze na ozbiljne muke, ali na kraju podela bodova

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 20.06.2024.
19:52
Izvor: Sportske.net

Srbiju čeka "pakleno" težak posao.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Fudbaleri Danske i Engleske remizirali su u Frankfurtu rezultatom 1:1, u utakmici drugog kola grupe C Evropskog prvenstva.

U reprizi polufinala prošlog Eura, oba pogotka su viđena su u prvom poluvremenu. Englezi su poveli preko Kejna, a izjednačio je Hjumland.

Danci su danas više pokazali od favorizovanog rivala, ali nisu uspeli da slave.

Ranije danas su u ovoj grupi Srbija i Slovenija takođe odigrale 1:1, pa sada Engleska ima četiri boda, Danska i Slovenija su na po dva boda, dok Srbija ima jedan bod. "Orlovi" će u poslednjem kolu morati da savladaju Dansku ako žele u osminu finala.

Igrao se 18. minut kada je levi bočni Danske Kristijansen prelako shvatio jedan duel sa Vokerom, misleći da kontroliše situaciju, desni bek Engleske ga je "oduvao", oduzeo mu loptu, potom se stuštio u kazneni prostor, poslao pas, a lopta je u "karambolu" stigla do Harija Kejna, koji ju je sa pet metara lako "spakovao" u mrežu iza nemoćnog Šmajhela, za 0:1.

Engleska se kao i na meču protiv Srbije povukla posle vođstva, ali Danska je i suviše kvalitetna ekipa da to ne bi kaznila.

Vezista Morten Hjumland je u 34. minutu fantastično šutirao sa blizu 30 metara, a lopta je od stative završila u mreži, za 1:1.

Ovom pogotku je prethodio užasan poprečni pas Kejna.

U drugom poluvremenu jak tempo.

Najpre stativa Fila Fodena u 55. minutu, a onda potpuna dominacija Danske. 

Veliku šansu je upropastio Bah, sjajan udarac Hojberga je otišao tik iznad prečke, pritisak Danske u finišu je bio žestok, ali se rezultat nije menjao.

"Gordi albion" u prva dva meča apsolutno nije opravdao status prvog favorita turnira, koji mu je dodeljen uoči početka šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke