De la Fuente: "Protiv Nemačke moramo da damo našu najbolju verziju"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 01.07.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi se igra u petak.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Selektor Španije Luis de la Fuente je izneo utiske posle plasmana u četvrtfinale.

Fudbaleri Španije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva i tamo su zakazali spektakl protiv Nemačke, u petak od 18 sati u Štutgartu.

Španci su sinoć u Kelnu savladali Gruziju sa 4:1. 

"Veoma smo srećni, znamo koliko je teško biti ovde, to se pokazalo i sa rezultatima koje smo videli do sad. Gruzija je opasna ekipa iz kontra napada", rekao je De la Fuente.

Gruzini su šokantno poveli autogolom Le Normana u 18. minutu, a preokrenuli su Rodri u 38, Fabijan Ruiz u 51, Niko Vilijams u 75. i Dani Olmo u 83. minutu.

Povratak u meč.

"Povratak u meč je zasluga igrača, mi prenosimo ideje sa klupe, ali oni dobro razumeju situaciju u igri, gde moraš više da trčiš, gde moraš da imaš veći posed lopte. Bilo je teško, ali znali smo da moramo da ostanemo mirno, četiri gola smo postigli, moglo je da bude i više."

Svestan je dobre igre svog tima.

"Igrači su bili srećni, bila je to veoma važna utakmica za nas, dovela nas je do četvtfinala sa Nemačkom. Znamo koliko je važno doći do ovde, niko nam ništa nije dao, to smo postigli radom. Stojimo črvsto na zemlji.”

Sada sledi veliki derbi sa Nemačkom?

"Prvo da se oporavimo, a onda ćemo da vidimo gde smo i šta smo. Da uživamo u fudbalu, sa snagom koju imamo, sve smo prepoznatljiviji. Iskreno rečeno. Moramo da damo svoju najbolju verziju protiv Nemačke", zaključio je De la Fuente.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke