Dok čekamo Nedića - Da li je Kukreljina ruka za penal?

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.07.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Postoje argumenti i za i protiv.

Povezane vesti

Veliko takmičenje nikada ne prolazi bez sudijskih odluka o kojima će se možda i godinama pričati, jedna od takvih biće ona engleskog arbitra Entonija Tejlora da ne dosudi penal za Nemačku u susretu četvrtfinala protiv Španije na Evropskom prvenstvu.

Španci su posle produžetaka sa 2:1 eliminisali domaćina, a posle spektakularne utakmice najvie se priča o detalju iz 107. minuta.

Tada je Musijala snažno šutirao sa distance, a lopta na putu prema golu u ruku pogodila defanzivca Španije Marka Kukurelju. Sudija Tejlor i VAR soba ostali su nemi.

Pravilo o igranju rukom "siva je zona" u fudbalu, pa i pored silnih pojašnjenja i preciziranja pravila još uvek postoje situacije koje je teško definisati, jedna od takvih je ova.

Za početak jasno je da je ruka bila odručena i činila Kukureljino telo veće, pored toga distanca između mesta udarca i španskog defanzivca bila je poprilična, što bi nas opredelilo za najstrožu kaznu.

Ipak, ono što je kontra-argument jeste Kukureljin pokret rukom ka telu i njegova očigledna želja da izbegne kontakt sa loptom.

Da li je to dovoljno da se ne dosudi penal?

Ostaje nam da sačekamo sudijske eksperte, pa i našeg Dejana Nedića i dobijemo odgovor na ovo pitanje. Što se tiče Tejlora stvari su bile kristalno jasne, jer nije ni gledao VAR snimak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OSETILO SE
Friday, 05.07.2024
22:39

TEJLOR navlacio na SPANJOLCE

avatar
Nemacka ostetena
Friday, 05.07.2024
22:37

PENAL CIST KO SUZA ! TEJLOR SKROJIO REZULTAT U KORIST SPANIJE. MA CIST PENAL !