Duljaj: ''Ne mešam se selektoru, ali ako je imalo mesta za igrače iz Zvezde i TSC-a, onda...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Žao mu je što dvojica njegovih doskorašnjih igrača nisu otišla na EURO.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije spremno dočekuje start Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prvi meč će naši ''orlovi'' odigrati u nedelju od 21 čas protiv Engleske u Gelzenkirhenu, a samopouzdanje je poraslo posle ubedljive pobede nad Švedskom od 3:0 u generalnoj probi.

Bivši trener Partizana Igor Duljaj je u razgovoru za ''Informer'' poručio ''orlovima'' da treba da ostanu skromni i mirni u glavi, bez mnogo priče i da iz te skromnosti možda dođe i neki značajniji rezultat.

On smatra da naš tim ima kvalitet, a jedino mu je žao što u njemu nije bilo mesta za dvojicu igrača Partizana koji su bili na širem spisku, golmana Aleksandra Jovanovića i napadača Sameda Baždara.

''Žao mi je zbog Ace, kojem se isto dešava kao i pred Mundijal u Rusiji, a branio je cele sezone fenomenalno. Smatram da, ako su se pozivali momci iz Superlige i ako ima mesta za igrače iz Zvezde i TSC-a, onda je moralo da bude prostora i za nekoga iz Partizana. 

Trebalo bi da se makar obrazloži zašto je Baždar bio na širem spisku, a zašto nije otišao na EP i koji su to kriterijumi uzimani u obzir. Niti pokušavam, niti imam pravo da se mešam u posao selektoru. Samo on zna kako mu je, jer svi gledaju u njega i uvek će biti pitanja, zašto ovaj, a ne onaj. 

S druge strane, Samed je mlad, možda ne bi imao minutažu, ali bi mu mnogo značilo da trenira i uči od asova kao što su Mitrović i Vlahović. Ipak je on zalog za budućnost'', izjavio je Duljaj.

Ne propustite