Engleski mediji: "Iz Sake isteran duh Stjuarta Pirsa, isplatili se sati psihologije!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 06.07.2024.
21:31
Izvor: Sportske.net

Ostrvski mediji na zanimljiv način ispratili prolazak "Gordog albiona" u narednu rundu Evropskog prvenstva.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Diseldorfu posle penala pobedili Švajcarsku ukupnim rezultatom 6:4.

Posle regularnog dela meča i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1.

U polufinalu, Engleska će 10. jula u Dortmundu igrati protiv boljeg iz duela Holandija-Turska, a interesantno je na koji su način engleski mediji ispratili današnji prolazak ekipe Gereta Sautgejta u polufinale Evropskog prvenstva.

Ugledni Gardijan, poput najvećeg broja medija na Ostrvu, ističu penal-dramu u naslovu, dok u izveštaju poseban akcenat baca na Bukaja Saku koji je postigao gol u regularnom toku meča, a pogodio je i s penala.

"Svi ti sati posvećeni proučavanju psihologije izvođenja penala, smišljanju kako da se proteraju demoni, uklanjanju slučajnosti – sve to se udružilo da napravi razliku za Gereta Sautgejta koji živi da bi se borio još jedan dan posle još jednog čina eskapologije od strane Engleske.

Tu je herojski doprinos Bukaja Sake, koji je izjednačio rezultat, i trenutak katarze za krilnog igrača koji je posle promašaja protiv Italije na prošlom EURO-u pogodio sa penala u raspucavanju. U toj fazi, sa Švajcarskom iza leđa nakon što je Džordan Pikford spasio udarac Manuela Akankija, Engleska je morala da prođe u poslednja četiri", stoji u izveštaju Gardijana.

"Kraljevi tačke", kaže tabloidni San koji takođe ističe 22-godišnjeg fudbalera Arsenala, ali i Džordana Pikforda kojeg je okarakterisao kao junaka.

"U neizvesnoj penal-seriji, Džordan Pikford je iskočio kao junak pošto je odbranio udarac defanzivcu Mančester sitija Manuelu Akanđiju. Svih pet izvođača Engleske je pogodilo, dok je za Saku to bio momenat 'isterivanja duhova Stjuarta Pirsa' posle promašenog penala protiv Italije", piše San.

"Slava sa penala", stoji u naslovu Dejli mejla koji takođe ističe ulogu Džordana Pikforda, dok u naslovu ističe i činjenicu da je svih pet fudbalera Engleske pogodilo penale.

Već mesecima osporavani selektor "Gordog albiona" Geret Sautgejt se ne ističe posebno u izveštajima, iako je on večeras postao čovek sa najviše polufinala (dva) od svih engleskih selektora u istoriji velikih reprezentativnih takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke