Engleski mediji svi uglas: "Nervozna pobeda, sad dišite"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 17.06.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nisu očekivali ovakav otpor Srbije.

AP Photo/Frank Augstein
AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije poraženi su sinoć u Gelzenkirhenu od Engleske sa 1:0, u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Srbija je odigrala dobar meč, posebno u drugom poluvremenu, pa su Englezi, koji su u Nemačku došli kao prvi favoriti turnira, do kraja morali da strepe za pobedu. Imali su "orlovi" nekoliko lepih prilika, posebno poslednjih 15 minuta, ali golman Pikford je ipak ostao nesavladan.

Engleski mediji su naravno celu voć brujali o ovoj utakmici, a svi do jednog su dosta su oprezno pisali o trijumfu Engleza nad Srbima. U naslovima se često zapažaju rečenice poput "nervozna pobeda" i "možemo da dišemo"...

Engleski medijski servis "BBC" je na kraju svog prenosa uživo na sajtu imao samo dve reči - "I dišite...", koja govori sa kolikom nervozom su svi gledali ovaj meč.

"The Independent" je u svom naslovu naglasio reč "nervozno" - "Pikford spasio Lavove u nervoznoj pobedi", baš kao i "The Guardian" - "Belingem zaradio Engleskoj nervoznu pobedu na otvaranju".

Sa druge strane, "Dejli Mejl" u naslovu ističe sledeće - "Lavovi vode posle letećeg udarca Belingema kojim su snažno krenuli na Euru, ali igraju se nervima, pošto su Srbi imali energiju na samom kraju".

Britanski "Telegraf" je stavio da je "Hitac kao metak Belingema glavom protiv Srbije doneo Engleskoj dobar početak Eura", dok je "San" takođe stavio "I dišite...", baš kao i BBC.

Ne propustite