Englezi opet prozivaju srpske navijače: "Trening pretvoren u haos, policija gađana bakljama"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.06.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Opet "Dejli Mejl"

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleske igraće protiv Srbije u nedelju u Gelzenkirhenu od 21.00 čime će dva tima otvoriti svoje učešće na Evropskom prvenstvu.

Meč je označen kao "događaj visokog rizika" budući da, navodno, lokalna policija strahuje da će 500 srpskih huligana pokušati da izazovu nevolje. Policija će pokušati da drži stvari pod svojom kontrolom, ali Englezima je za oko zapao jučerašnji trening naše zemlje na stadionu "Rozenau" u Augzburgu gde je prisustvovalo oko 3000 srpskih pristalica.

"Srpski huligani se sukobili sa nemačkom policijom na treningu u Augzburgu pre meča sa Engleskom, nakon što su bezbednosne snage označile da je to 'utakmica visokog rizika' zbog straha od sukoba navijača'", stoji u naslovu teksta tabloida "Dejli Mejl" koji već neko vreme huška protiv srpskih pristalica.

U samom tekstu se opisuje šta se dešavalo, uz malo preuveličavnja budući da nije bilo nikakvih huligana, ali svakako je neopravdano da se utrčava na teren.

"Otvoreni trening u sredu uveče pretvorio se u haos nakon što je mladi navijač utrčao na teren da se sretne sa svojim herojima. Nakon što je zaustavljen od obezbeđenja ispred brojne srpske publike koja je palila pirotehničke rekvizite i bacala na policiju", navodi se.

Istina je da je bilo još nekoliko pokušaja da se utrči na teren i da je baklja letela u pravcu policije koja je u tom momentu izvodila navijača. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke