Eriksen za fudbalske romantike, Slovenci su prijatno iznenađenje!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.06.2024.
19:51
Izvor: Sportske.net

Slovenci zaslužili remi.

AP Photo/Matthias Schrader
AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

U prvom meču grupe C na Evropskom prvenstvu večeras u Štutgartu pobednika nije bilo, Danska i Slovenija su remizirale 1:1 (1:0). Slovenci su prijatno iznenadili igrom u drugom poluvremenu i čini se da sada sa pravom rastu njihove šanse za prolazak u drugu rundu. 

Milimetri su delili Sloveniju da stigne do gola, Šeško se namestio, šutirao sa oko 20 metara, ali je promašio.

Minut kasnije u 17. minutu Danci su stigli do prednosti. Posle auta lopta dolazi do Vinda koji beleži najlepšu asistenciju do sada na EP, Eriksen je bio na pravom mestu i pogodio je za 1:0.

Tačno 1100 dana od dana kada je kolabirao na terenu na Evropskom prvenstvu. Jake emocije navijača Danske. 

Slovenci su pretili, ali im je falio završni pas, pa nismo videli neku kolosalnu šansu osim one za koju se sam izborio Šeško. 

Sa druge strane, opasniji su bili Danci, konkretniji u završnici, ali ne možemo reći i da su oni imali neke ozbiljne šanse osim gola koji su postigli. Imao je Eriksen u 43. minutu jedan šut posle dodavanja Vinda sa leve strane, ali je poslao loptu nebu pod oblake. 

Počeli su Slovenci ozbiljnije u drugom poluvremenu, a mnogima je bilo čudno zašto sudija Šarer iz Švajcarske nije dosudio penal, jer je Šporar dobio udarac od strane svog protivnika, ali ni VAR tehnologija nije dodelila kazneni udarac Slovencima. 

Eriksen je uputio centaršut u 55. minutu iz slobodnog udarca sa oko 40 metara, malo je falilo da Kristijansen pogodi mrežu, a Danci su polako vratili loptu u svoje posed i imali su konkretnije akcije. 

Ipak, Slovenci su morali na sve ili ništa. Benjamin Šeško je oprobao još jednom svoj udarac, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu, kažu da se gol Kaspera Šmajhela još uvek trese. 

I onda gol u mreži Danske, bio je korner, igrao se 77. minut, Janža je šutirao, imao mnogo sreće jer je lopta zakačila Hjulmanda i promenila pravac, dovoljno da prevari Šmajhela za 1:1!

Konsolidovali su se Danci posle primljenog gola i imali nešto bolju igru do kraja utakmice, ali je bilo premalo vremena da bi napravili nešto ozbiljnije, pa je rezultat ostao nerešen. 

Slovenci su bili izuzetno disciplinovani, posebno u drugom poluvremenu kada su dokazali da su zasluženo na EP. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke