"Gardijanov" tekst - Nemačka policija se plaši 500 srpskih huligana i ruskih terorista

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatna predigra Engleza pred utakmicu protiv Srbije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Prema informacijama koje prenosi uvek pouzdani britanski "Gardijan" oko 500 srpskih huligana se sprema da napravi nerede i da ugrozi navijače reprezentacije Engleske pred utakmicu na Evropskom prvenstvu.

Peter Bot, inače glavni i odgovorni u policiji u Gelzenkirhenu, rekao je za ovaj medij da će policija učiniti sve da predvidi kretanje srpskih navijača.

Ono što se očekuje na ovom meču jeste prisustvo oko 40 hiljada navijača Engleske, kao i između 5 i 8 hiljada navijača iz Srbije. Po njihovom mišljenju, veći problem su Srbi. 

"Najveći problem i najveći izazov za nas je da predvidimo potencijalne nerede. Trebalo bi da predvidimo problematične od onih koji su mirni, to će biti naš najveći izazov", rekao je Bot. 

Više od hiljadu policajaca iz Nemačke će obezbeđivati ovaj susret u nedelju uveče, a Bot je istakao i da saradnja policije Nemačke sa policijom Srbije nije tako dobra. 

"OK je, ali nije tako dobra saradnja kao sa engleskom policijom", rekao je on, a u nastavku je istakao da su pojedini huligani iz Engleske sprečeni da dođu u Nemačku baš zbog pomenute saradnje. 

Organizatori Evropskog prvenstva su takođe zabrinuti i za potencijalne terorističke napade ili pokušaje Rusije da probudi huliganizam i nerede, piše "Gardijan". 

"Nemamo konkretnu inteligenciju, informacije, pa postoji mogućnost za tako nešto. Teroristi žele da generišu strah. Svakome smo rekli da to mora da se spreči. Svakome smo rekli da želimo da uživaju u Nemačkoj, a Nemačka je dobro pripremljena za sve", rekao je Bot. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke