Gotov rumunski san, Gakpo probio "žuti zid", Malen "rešetao", a moćna Holandija prošla u četvrtfinale!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 02.07.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Fantastične "lale" idu dalje.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Holanđani su večeras u Minhenu savladali Rumuniju rezultatom 3:0.

Fenomenalan meč odigrao je ofanzivac "lala" Kodi Gakpo koji je svojim golom i asistencijom rešio pitanje pobednika i odveo svoju selekciju među osam najboljih ekipa u Evropi. Odličan je bio i strelac dva pogotka rezervista Donijel Malen.

U prvih desetak minuta Rumunija je bila bolji rival u Minhenu. Izašli su izabranici selektora Jordaneskua u visoki presing, a to kao da je malo zbunilo favorizovanu Holandiju, koja se nije najbolje snašla.

Ipak, sve se promenilo u 20. minutu kada je Ćavi Simons iz sredine poslao pas na levo krilo ka Kodiju Gakpu. Gakop je zalomio u sredinu, ušao u kazneni prostor, da bi zatim uputio neodbranjiv udarac u bliži ugao Nicinog gola za vođstvo Holandije.

Od tog trenutka "lale" su zagopsodarile terenom i bile mnogo bliže novom pogotku. Do njega je moglo doći već šest minuta kasnije kada je De Fraj šutirao glavom posle kornera, a lopta završila pored stative.

Do kraja prvog dela ređali su se ataci "Oranja", a Rumuni uspeli da ostanu na minimalnom zaostatku, najviše zahvaljujući nepreciznosti Simonsa minut pre odlaska na odmor.

I na startu drugog dela visio je u vazduhu pogodak "Oranja". Najpre je probao Depaj u 54, a zatim dva mintua kasnije kapiten Van Dajk uzdrmao stativu. Zatresla je mrežu Holandija u 63. minutu, ali je drugi pogodak Gakpa poništen zbog ofsajda nakon gledanja VAR-a.

"Igrala se" Holandija sa Rumunima, ali su se promašaji ređali kao na traci. U 72. minutu Gakpo je na levom krilu pronašao Ferman, a on iz izgledne situacije promašio čitav gol.

Da je ovo utakmica Kodija Gakpa ofanzivac Liverpula pokazao je u 82. minutu kada je fenomenalno prošao pored štopera Rumuna Dragušina, sačuvao loptu u igri i asistirao Donijelu Malenu kome nije bilo teško da postigne drugi gol za Holanđane i reši pitanje pobednika.

Konačnih 3:0 postavio je razigrani Malen u poslednjim trenucima meča.

Protivnik Holanđanima u borbi za polufinale Evropskog prvenstva biće bolji iz meča Austrija - Turska koji se igra večeras od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke