Imamo kalkulaciju, Slovenci prvo od dva "finala"!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 20.06.2024.
08:19
Izvor: Sportske.net

Polako se kristališe...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije danas se sastaju sa selekcijom Slovenije, što je gotovo sigurno ključni meč u borbi za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Srbija je izgubila od Engleske u prvom kolu, dok su Slovenci i Danci remizirali 1:1, pa ćemo pobedom posle drugog kola biti sigurno drugi na tabeli. 

Ono što je posebno važno i što nam ide na ruku, jesu rezultati iz grupa A i B u drugom kolu, u kom nisu pobedili ni Švajcarci i Škoti, kao ni Hrvati i Albanci. Ti rezultati su najvažniji za formiranje tabele trećeplasiranih timova, a u ovom momentu, Hrvati, Albanci i Škoti imaju samo po bod posve dve utakmice, što znači da bi nam pobeda nad Slovenijom gotovo izvesno garantovala jedno od četiri trećeplasirana tima koja idu u narednu rundu. 

U ostalim grupama tek slede utakmice drugog kola, koje je počelo u sredu, ali trenutno su nam jučerašnji rezultati dodatno ulili veru pred ključne duele sa Slovenijom kao i sa Danskom. 

Trenutni proračuni su takvi da bismo sa tri osvojena boda bili na korak do osmine finala, što će reći da je Slovenija prvo od potencijalna dva finala. A, što ne bi "orlovi" osvojili i preostalih šest ili četiri boda?!

Utakmica Srbija - Slovenija na programu je u 15.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke