Ispovest Albanca koji je vređao: "Uradio sam užasnu stvar, neprihvatljivo je..."

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 30.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Mirlind Daku se izvinio.

AP Photo/Sunday Alamba
AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Albanski fudbaler Mirlind Daku je ime koje se našlo u centru skandala na Balkanu. 

Posle utakmice i izjednačujućeg gola u finišu utakmice protiv Hrvatske, on je otišao do tribine i uzeo megafon, nakon čega je vređao Srbe i Makedonce. 

Sada se prvi put oglasio, i to za ruske medije. 

"Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je Daku. 

"Naravno, ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Posle nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri", rekao je Daku. 

Objasnio je kako se sve dogodilo. 

"Posle prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj dobio je dosta kritika navijača. Ne samo navijači, već i mediji su vršili pritisak na njega. Posle utakmice sa Hrvatskom želeo sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili, podržali i podelili sa njim ovaj radostan trenutak. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam izustio te reči", rekao je on. 

Kaže i da su ga emocije preplavile posle tog gola Albanije. 

"Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u poslednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah posle vike shvatio sam šta sam uradio, rekao sam "Ovo su neprikladne stvari". Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari", rekao je on. 

Iako se desilo suprotno, Daku je rekao da nije vikao o Srbiji. 

"Zaista nisam vikao niti govorio o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim", rekao je on. 

Zahvalan je FSS koji nije uputio žalbu UEFA zbog njegovog ponašanja. Pored toga, napomenuo je i svoje klupske drugove u Rubinu koji su Srbi. 

"Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom. Imamo internacionalni sastav u Rubinu i svi igrači poštuju jedni druge. Imamo jak tim, veoma dobre i čak prijateljske odnose sa Čumićem, Vujačićem, Jocićem i svim momcima. Želim da se izvinim timu, upravi i stručnom štabu. Uvek sam osećao njihovu podršku tokom cele sezone. Znam da je to moja greška. Samo svojim ponašanjem mogu dokazati da se ovo može dogoditi svakome", rekao je Daku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak