Jakin: "Nismo zaslužili eliminaciju!" Sautgejt bi da ispravlja istoriju...

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 07.07.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Reakcije na meč četvrtfinala.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je sinoć posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da je njegova ekipa pokazala "neverovatan karakter".

"Pokazali smo neverovatan karakter i otpornost. Ovo nisu normalne utakmice, ovo su nacionalni događaji sa velikim pritiskom, i mladim igračima u sred svega toga. Od početka smo pod ogromnim pritiskom. Nije lako. Polufinale je uspeh, ali ne želimo da stanemo na tome", rekao je Sautgejt.

Engleska se sinoć plasirala u polufinale Evropskog prvenstva pošto je posle penala savladala Švajcarsku ukupnim rezultatom 6:4.

"Promenili smo sistem kako bi više pritiskali, mislim da su momci to dobro uradili. Želeo sam da povratimo svoj kredibilitet na svetskoj sceni. Mi se borimo i nećemo prestati da se borimo", dodao je on.

U polufinalu prvenstva Engleska će 10. jula igrati protiv Holandije.

"Nikada nismo bili u finalu velikog takmičenja van Engleske i nikada nismo osvojili Evropsko prvenstvo - to su dva dela istorije koja bismo želeli da ispravimo", zaključio je Sautgejt.

Na drugoj strani, selektor Švajcarske Murat Jakin smatra da njegov tim nije zaslužio eliminiaciju.

"Nismo zaslužili da budemo eliminisani. Ali sa druge strane, možemo da budemo ponosni na naš turnir, od prvog do poslednjeg minuta. Učinili smo našu zemlju ponosnom", izjavio je Jakin.

"Ne moramo više da se krijemo protiv velikih timova. Igrači su nadmašili sebe. Pobedili smo Italiju, skoro i Nemačku, ako ne računamo penale nismo doživeli poraz", dodao je Jakin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke