Kante juče srušio mit o Saudijskoj Arabiji, ali Sergej je iznenađenje Evropskog prvenstva!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.06.2024.
12:31
Izvor: Sportske.net

Da li su igrači koji igraju u Saudijskoj Arabiji zaista nespremni?

EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Prethodnih dana smo mogli da čujemo brojne analize i stavove povodom nekolicine igrača koji su posle sezone u Saudijskoj Arabiji nastupili na Evropskom prvenstvu i poprilično kaskali za intenzitetom u odnosu na fudbalere čija je karijera i dalje na tlu Starog kontinenta.

Kritike su dobijali Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, čija spremnost, videli smo, nije upitna, posebno je to izraženo kod veziste Al Hilala, ali jasno je da im nedostaje broj utakmica visokog kvaliteta i intenziteta kao što je to bio slučaj tokom ranijih godina njhovih karijera. Nisu ni komšije iz Hrvatske bile blagonaklone prema Marcelu Brozoviću usled njegove predstave protiv Španije.

Podatak koji je možda iznenađujući za mnoge jeste da je Sergej Milinković-Savić pretrčao čak 13.92 km protiv Engleske, što je impresivna brojka i do danas najveća na turniru. Iza njega je Fil Foden sa pretrčanih 13.2 km u duelu sa našom zemljom, a isti učinak ima i Albanac Ramadani. Tu, naravno, dolazimo i do stava da sam doprinos Sergeja Milinković-Savića nije bio zadovoljavajući. Dosta je kaskao, može se reći i kasnio za Kajlom Vokerom koji je imao čitavu večnost da proigra Bukaja Saku pre gola Džuda Belingema. Sam kvalitet njegove igre unapred takođe nije bio na visokom nivou kao što se očekuje.

S druge strane, imamo i Engoloa Kantea čija je Francuska juče "na mišiće" dobila Austriju, a ovaj omaleni vezista bio igrač utakmice. Bilo je vidno da on nije opao u kvalitetu ni milimetar. Štaviše, istakao se kao najbolji pojedinac, "pohapsio" je sve, a u 85. minutu kada su mnogi na izmaku snaga, neverovatno sustigao Patrika Vimera i oduzeo mu loptu sprečivši da ovaj ugrozi gol Majka Menjona i poravna.


Najčešće smo ga gledali kako pokriva pozicije na svojoj polovini, ali učestvovao je i u napadačkim akcijama, čak i u samoj završnici. Sa svoje 33 godine i činjenicom da nastupa u Saudijskoj Arabiji, uspeo je da razbije mit da fudbaleri postaju bivši odlaskom na Bliski istok. Uspeo, ali u svoje ime. 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan
Tuesday, 18.06.2024
13:19

Sergej mogao da trci u prazno koliko zeli. Dajte nam broj tacnih paseva jednog veznog igraca…10%. Taj covek je bruka za fudbal