KOSTUR - Gornja polovina zastrašujuća, gde će upasti Holandija?

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.06.2024.
00:30
Izvor: Sportske.net

Polako se kristališu stvari.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Večeras je završeno takmičenje u grupama C i D na Evropskom prvenstvu, a iz njih će čak šest selekcija igrati u osmini finala, jer će trećeplasirane biti među četiri najbolje u toj konkurenciji.

Dakle, Engleska ide dalje kao C1, Danska kao C2, a Slovenija kao C3.

Senzacionalna Austrija je D1, Francuska je D2, a Holandija je D3.

Nemačka i Danska su jedan siguran par iz gornjeg dela kostura, a pobednik tog duela će u četvrtfinalu na Španiju ili trećeplasiranu ekipu iz grupa E i F.

U gornjem delu kostura su još i Francuska i Portugal, koje bi mogle da se sastanu u četvrtfinalu. Francuzi u osmini finala čekaju drugoplasiranog iz grupe E, u kojoj trenutno svi imaju po tri boda, a Portugal čeka ili Mađarsku (koja nije siguran učesnik osmine finala) ili Sloveniju.

U donjem delu kostura siguran par su Švajcarska i Italija, a ko prođe u četvrtfinalu će igrati protiv Engleske ili trećeplasirane ekipe iz grupa D ili E. Ovo znači da postoji mogućnost da se u osmini finala sastanu Engleska i Holandija, ali to će se znati posle sutrašnjih mečeva.

Austrija čeka drugoplasiranog iz grupe F (Turska, Češka ili Gruzija), a pobednik grupe E će igrati sa trećeplasiranim iz grupa C ili D. To znači da je ovde moguć duel Belgija - Holandija, možda i Belgija - Slovenija, ali moraćemo da sačekamo još 24 sata da bi sve saznali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke