KOSTUR - Gornji deo zastrašujuć, imamo jedan spektakl, Gruzini sprečili drugi!

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.06.2024.
23:09
Izvor: Sportske.net

Tek sledi ono pravo.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Završena je grupna faza Evropskog prvenstva u Nemačkoj i sada konačno imamo sve parove osmine finala.

Uoči večerašnjih mečeva u grupama E i F, znali smo samo dva para, a na kraju je Gruzija istorijskom pobedom nad Portugalom u grupi F napravila velike promene u kosturu nokaut faze. 

Kao prvo, sprečila je veliki derbi između Engleske i Holandije, pa će Holanđani ići na Rumune, a kao drugo, izbacila je Mađare sa turnira, koji su čekali tri dana da vide da li će biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Na kraju se ispostavilo da neće.

Gornji deo žreba je neverovatno jak i biće strahovito teško probiti se kroz njega do finala, dok u donjem već znamo da će u polufinalu igrati Austrija, Turska, Rumunija ili Holandija. Duel između Austrije i Holandije, koje su igrale juče, moguć je već u četvrtfinalu, i to ponovo u Berlinu, što bi bilo zaista neverovatno.

Dakle, u gornjem delu kostura igraju Španija - Gruzija i Nemačka - Danska (pobednici se sastaju u četvrtfinalu), te Portugal - Slovenija i Francuska - Belgija (pobednici se sastaju u četvrtfinalu).

Upravo je duel između Francuza i Belgijanaca najveći derbi ove runde.

U donjem delu kostura igraju Rumunija - Holandija i Austrija - Turska (pobednici se sastaju u četvrtfinalu), te Engleska - Slovačka i Švajcarska - Italija (pobednici se sastaju u četvrtfinalu).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke